Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pod oknami bytov sa konal koncert. Bol síce oznámený, ale nebol povolený
Zdielať na

Pod oknami bytov sa konal koncert. Bol síce oznámený, ale nebol povolený

BRATISLAVA / Hlasná hudba a desiatky ľudí pod oknami. Obyvatelia bratislavského Ružinova boli nemilo prekvapení, keď sa pod ich oknami konal koncert. Po koncerte zostala v parku spúšť.

Koncert sa konal v bratislavskom parku Andreja Hlinku, ktorý sa nachádza medzi panelákmi. Aj keď sa práve na tomto mieste často konajú rôzne kultúrne podujatia, toto nebolo úplne v poriadku.

Na to, aby sa tam mohol konať koncert, je potrebné podať oznámenie. To organizátor aj splnil, no následne je potrebné získať povolenia. "Ako zabratie verejného priestranstva, nájom, okrem bezpečnosti napríklad hygienické zariadenia, tam bolo z bezpečnostného hľadiska porušené všetko, čo mohlo byť," tvdrí vicestarosta Martin Patoprstý.

Samotný organizátor to vidí inak. "Bolo to všetko vybavené na mestskej časti aj oddelenie kultúry aj na mestskej polícii, takže akcia bola povolená," povedal organizátor Tomáš Ščipák. Na miestny úrad sa už od včerajšieho večera obracajú nespokojní obyvatelia, ktorí bývajú v okolí. Na koncerte bolo veľa mladých ľudí, ktorí sa prišli zabaviť. Niektorí z nich nemysleli na svoju bezpečnosť a išli aj do fontány. Zábavu sprevádzal alkohol a koncert skončil krátko pred deviatou hodinou. 

Okrem toho, že mnoho ľudí bolo počas koncertu vo fontáne, jeden mladý muž sa rozhodol, že vylezie na vysokú konštrukciu, ktorá je súčasťou fontány. Kúpanie vo fontánach a okrasných jazierkach je zakázané všeobecným záväzným nariadením hlavného mesta. "Dôsledky už riešime, budeme kontaktovať organizátora a postupovať podľa zákona. Bude tam správny delikt a bude mu vyrobená pokuta za všetko čo nedodržal," dodáva Martin Patoprstý. Do budúcna chcú prísne žiadať, aby oznámenie nestačilo a aby boli dodržané aj všetky ostatné povolovacie procesy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy