Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Na Zemplínskej šírave sa začala turistická sezóna. Vodičov kontrolovali policajti
Zdielať na

Na Zemplínskej šírave sa začala turistická sezóna. Vodičov kontrolovali policajti

MICHALOVCE / Na Zemplínskej šírave sa už oficiálne začala letná turistická sezóna. Policajti tak budú mať najbližšie týždne zvýšenú pohotovosť. Prílev turistov k slovenskému moru je totiž spojený s množstvom priestupkov.

Sezóna na Šírave ožíva a policajné hliadky stoja na viacerých miestach. "Najmä v okolí kultúrnych zariadení vodiči často jazdia pod vplyvom alkoholu," povedala hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

​Dychová skúška je súčasťou každej kontroly. Všetci, čo sa pohybujú po Šírave na dopravných prostriedkoch by s ňou mali už vopred rátať. "To tu býva každý rok," uviedol jeden zo zastavených vodičov. 

Nielen bežní ľudia ale aj policajti, ktorí tu slúžia sú pod drobnohľadom. Často ani ich neminie náhodná previerka zo špeciálneho útvaru kontroly. Ak by niečo nedodržali majú veľký problém. S letnou sezónou prichádzajú na Šíravu tisícky áut a množstvo turistov. Polícia preto v celej oblasti znížila rýchlosť s cieľom, čo najviac ochrániť chodcov. "Obmedzili sme rýchlosť na maximálne 50 km/h," povedala Ivanová. 

Dôraz sa kladie aj na pasívnu bezpečnosť a orientáciu. Na niektorých miestach boli preto osadené špeciálne betónové zvodidlá. "Aby sme zabránili vodičom prechádzať mimo vozovku," dodala Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy