Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vranov nad Topľou využíva novú kompetenciu. Neplatičom zoberú vodičský preukaz
Zdielať na

Vranov nad Topľou využíva novú kompetenciu. Neplatičom zoberú vodičský preukaz

VRANOV NAD TOPĽOU / Ak nezaplatíte mestu napríklad za odpad, môžete prísť o vodičský preukaz. Novú kompetenciu sa rozhodli začať využívať aj vo Vranove nad Topľou. Priniesla ju novela o Zákona o správe daní. Obce a mestá môžu pristúpiť k výkonu exekúcie práve formou zadržania vodičského preukazu.

Vodičovi donáškovej služby by vodičský preukaz evidentne chýbal. Samospráva Vranova nad Topľou eviduje okolo 500 neplatičov. Začať chcú od najväčších hriešnikov. Suma, ktorú neplatiči dlžia mestu dosahuje takmer 300-tisíc eur. 

Nezaplatíte, prídete o vodičák. Očakávajú od toho účinný nástroj na vymáhanie nedoplatkov. Už len samotná informácia samosprávy zverejnená na stránkach mesta mala preventívny účinok. "Začali sa ozývať mnohí občania. Tí, ktorí majú väčšiu čiastku si chcú dohodnúť splátkové kalendáre," povedal primátor mesta Vranov nad Topľou Ján Ragan. 

Primátor mesta je presvedčený, že nie každý, kto doteraz nezaplatil je taký, že by na to nemal. Jednotlivé dlhy sú často v desiatkach eur. "Zisťujeme, že aj niektorí neplatiči daní majú, čudovali by ste sa aké drahé automobily ... a nezaplatia mestu niekedy možno smiešne poplatky," povedal Ragan. Potešujúcou správou pre tých, ktorí o vodičák v meste na Zemplíne prídu ja tá, že ešte ušetria. Vo Vranove majú totiž MHD zadarmo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy