Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Starosta verzus pltníci - splav na Dunajci je v ohrození, problémy robí parkovacia rampa
Zdielať na

Starosta verzus pltníci - splav na Dunajci je v ohrození, problémy robí parkovacia rampa

LESNICA, OKRES STARÁ ĽUBOVŇA / Pltníci na Zamagurí zažili nepríjemné prekvapenie. Starosta obce Lesnica nechal zo dňa na deň postaviť rampu na jedinej príjazdovej ceste do areálu a vážne hrozí, že sa letná sezóna na Dunajci skončí skôr, než sa vôbec začala.

Na rieke môže nastať situácia, ktorú domáci nevideli viac ako 100 rokov. "Na Slovensku je možné všetko - nepošlú vás na operáciu, neodvezú vás na plti..." skonštatoval tamojší entuziasta Štefan Oravec. Aj jemu v mailovej schránke pristál odkaz od starostu obce - za každý vjazd do areálu by mali zaplatiť desať eur. Jeden z majiteľov lodiek len s úsmevom cez zuby podotkol, že ide o najdrahšiu slovenskú diaľnicu. Takúto sumu si totiž návštevníci zaplatia za približne kilometer cesty.

Na miesto sa inak nedostanete, zainteresovaných mrzí to, že s nimi o tejto zmene nikto nerokoval. Starosta Ján Gondek neprišiel ani v stredu na protest, bál sa, že by ho tam zlynčovali. Pltníci sú zarazení ľahostajnosťou s akou k tomuto problému pristupuje, splav je najväčšou atrakciou Dunajca

Účastníci konfliktu sa pustili do verbálneho boja na diaľku. Spolumajiteľ prístaviska Ladislav Hrivko hovorí o uzatvorení rieky, prvý muž obce s radosťou priestor prenechá domácim obyvateľom. Výsledkom je obojstranná frustrácia a patová situácia, ktorá vyvoláva len hnev. "Všetky územné celky, všetci starostovia, všetky obce ľuďom pomáhajú, starajú sa, a tu niekto rozhodne o jednorazovom poplatku desať eur? To je choré..." nahnevane uzavrel Hrivko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy