Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ťažká doba doľahla aj na prevádzku parlamentu. Poslanci budú možno musieť rokovať bez klimatizácie
Zdielať na

Ťažká doba doľahla aj na prevádzku parlamentu. Poslanci budú možno musieť rokovať bez klimatizácie

BRATISLAVA / V slovenskom parlamente bude naozaj horúco. Nielen preto, čo sa tam deje. Kancelária Národnej rady vypína poslancom klimatizáciu. Už sa tak stalo v kanceláriách a na rad zrejme príde aj rokovacia sála. Dôvodom sú drahé energie a vyčerpaný finančný balík. Samotný predseda parlamentu Kollár je v šetrení dokonca ochotný zájsť ešte ďalej.

Zdá sa, že chladným hlavám v parlamente nadobro odzvonilo. A našim poslancom reálne hrozí, že sa v pléne budú potiť oveľa viac ako doteraz.

"Začíname šetriť, enormne šetriť. Museli sme vypnúť klímu v kanceláriách poslancov národnej rady. No a keď to pôjde takto ďalej, tak ju vypneme aj v pléne," uviedol predseda Národnej rady SR, Boris Kolár.

Čo niektorých poslancov aj nahnevalo. "Ak doma, v rodine, alebo vo firme si vieme pozrieť na všetky položky a potom vieme vyhodnotiť, že čo je treba a čo nie. Tak potom to vieme aj tu," myslí si Michal Šipoš z OĽaNO. "Ja nazývam parlament domom hrôzy, už niekoľko rokov," vyjadril sa Robert Fico.

Väčšina z volených zástupcov to však berie s nadhľadom a možno až humorom.

"Myslím si, že pre tých starších a obéznejších to môže byť problém. Možno nám budú odpadávať poslanci," hovorí so smiechom Juraj Krúpa, poslanec za OĽaNO. "My sa potíme dosť, myslím, že to nijako nezmení situáciu," vyjadril sa Juraj Šeliga zo Za ľudí.

Romana Tabak je proti klimatizácii

"Ja som proti klimatizácii ja mám väčšinou ventilátor, alebo otvorené okno. Klimatizácia je zle pre vaše zdravie. Takže mne to je jedno," povedala poslankyňa Romana Tabak.

Poslankyňa Romana Tabak však s prichádzajúcimi horúcimi dňami prichádza s riešením. Dopĺňa ju parlamentný predseda.

"Otužovať. Jednoznačne sa otužovať aj v lete. To je veľmi prospešné pre vaše zdravie," odkázala Romana Tabak. Dodala, že tentokrát pôjde na miesta, kde je to povolené.

Na rad tak prichádza vyjednávanie s ministerstvom financií o navýšenie rozpočtu. No ak to nepomôže, predseda parlamentu Kollár je pripravený v šetrení zájsť ešte ďalej. "Niečo budeme musieť robiť, lebo nás potom vypnú elektrárne," dodal Boris Kollár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy