Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Realita v Nitre: Železničná stanica v krajskom meste, kde sa nedajú kúpiť lístky
Zdielať na

Realita v Nitre: Železničná stanica v krajskom meste, kde sa nedajú kúpiť lístky

NITRA / Na železničnej stanici v Nitre spadla vo vestibule časť stropu. Preto museli túto časť okamžite uzatvoriť. Práve tam sú pokladnice. Ľudia si tak momentálne v krajskom meste cestovné lístky nekúpia, ani nevybavia preukazy na zľavnené cestovné. Budova stanice má už takmer 150 rokov a zaslúžila by si celkovú rekonštrukciu.

​Vestibul na železničnej stanici je momentálne uzamknutý. Vo vnútri je totiž poškodená časť stropu, ktorá spadla dole. Aj keď to tak nevyzerá, podľa vyjadrenia železníc to urobili zámerne pri obhliadke budovy, aby dokázali posúdiť stav. "Vo vestibule aj na chodbe druhom podlažia boli zjavné priehyby konštrukcie a poškodenie stropu," povedala hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. 

Ide o priestor, v ktorom sa predávajú aj lístky na vlak, keďže je momentálne uzatvorený v Nitre si lístok na vlak ľudia nekúpia. Osobné vlaky tu premávajú na regionálnej úrovni do troch cieľových staníc. Cestovný lístok sa dá kúpiť u vlakvedúceho. Vo vlaku síce býva o niečo drahší, no teraz sa toho cestujúci obávať nemusia. "Lístky si kúpia priamo vo vlaku bez prirážky," uviedol hovorca ZSSK Tomáš Kováč. 

Preukazy na zľavnené cestovné sa v krajskom meste teraz vybaviť nedajú. Uzatvorenú časť budovy posúdi statik a potom sa rozhodne čo ďalej. Budova na železničnej stanici v Nitre je historická, postavená bola v roku 1873, o tri roky neskôr ju dali do užívania. O viacerých alternatívach opravy alebo dokonca postaviť novú budovu sa hovorí už roky. Nie sú nato peniaze. "Budeme sa uchádzať o zdroje financovania," dodala Feik Achbergerová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy