Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Do konca pracovného týždňa bude dusno a pršať
Zdielať na

Do konca pracovného týždňa bude dusno a pršať

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Po silnom nočnom daždi v okolí Bratislavy máme pokojný pondelkový deň. Zostalo vlhko, tak sa tvorí kopovitá oblačnosť, ktorá je výraznejšia najmä nad západom krajiny. Preto bude aj dnešné maximum teploty vyššie na krajnom juhovýchode nášho územia.

Nastupujúce dni budú plne v letnom chode počasia. Bude teplo na dátum v kalendári, budú sa objavovať prehánky, búrky, ktoré opäť môžu byť sprevádzané aj krúpami. 

V utorok na juhu cez 30 stupňov

Utorok bude jasný až polooblačný, iba s ojedinelými zrážkami. Bude teplo, denná maximálna teplota bude od 24°C na severe po 30/31°C na juhu. K večeru začne na západe pribúdať oblačnosť súvisiace so zvlneným studeným frontom, ktorý bude západne od nášho územia. Tak u nás bude v západnej polovici premenlivá, prevažne veľká oblačnosť, vo východnej polovici bude viac slnka na oblohe. Aj zrážky v podobe prehánok, či búrok-aj intenzívnych, sa budú viac vyskytovať v západnej polovici Slovenska. Teplota bude od 20 do 26, na juhu stredného Slovenska a na východe do 31°C.
Až do konca pracovného týždňa bude prevažovať až veľká oblačnosť na oblohe, na viacerých miestach treba počítať s prehánkami a aj búrkami, ktoré môžu byť aj intenzívne. Bude dusno. Maximálna teplota sa ustáli v intervale od 20°C na severe po 28°C na juhu. Ak už plánujete víkend, musíte počkať, je to ešte dlho na serióznu predpoveď. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy