Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pri kontrole vlakov policajti natrafili na cestujúceho s podozrivou látkou
Zdielať na

Pri kontrole vlakov policajti natrafili na cestujúceho s podozrivou látkou

ŽILINA / Služobné psy colníkov veľmi často asistujú pri rôznych raziách, pretože dokážu objaviť nelegálne prevážaný alkohol, či cigarety. A samozrejme, aj drogy. Inak to nebolo ani pri kontrole vo vlaku, ktorú spolu s colníkmi urobili železniční policajti.

Mladý muž z Handlovej neušiel pozornosti špeciálne vycvičeného psa Brita. Bolo to pri plánovanej akcii v rýchliku, ktorý smeroval zo Žiliny do Turčianskych Teplíc. Psíka Brita zaujala batožina, ktorú mal pri sebe 29-ročný muž.

"Príslušníci finančnej správy pri prehliadke našli zelenú sušenú rastlinu, ktorej presné zloženie bude vyhodnotené expertízou. Predpokladajú, že ide o marihuanu," informovala hovorkyňa colného úradu, Božena Chríbiková. Zelenú sušinu mal cestujúci zabalenú v mikroténovom vrecku a taktiež v plechovej krabičke. "Od začiatku roka eviduje CÚ ZA 9 nálezov omamných a psychotropných látok, ktoré osoby nelegálne prepravovali v dopravných prostriedkoch, alebo boli odoslané z tretích krajín v poštových zásielkách," uviedla hovorkyňa. 

Colníci teda rôzne drogy objavili vo vlakoch, či autobusoch, a taktiež v osobných autách. Ako napríklad pri tejto kontrole na Kysuciach, keď bol do akcie zapojený iný psík. "Vasko zareagoval na batoh v batožinovom priestore a podozrivý tovar zacítil aj v obale liekov," opísala akciu Chríbiková. 
No a rovnako, ako dvoch Kysučanov, ktorí sedeli v aute, opletačky s políciou zrejme neminú ani Handlovčana , ktorý cestoval v rýchliku. A ak expertíza potvrdí, že naozaj mal pri sebe marihuanu, čaká ho obvinenie z drogovej trestnej činnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy