Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Colníkov prekvapila neobyčajná zásielka: Ku majiteľovi sa už nedostala
Zdielať na

Colníkov prekvapila neobyčajná zásielka: Ku majiteľovi sa už nedostala

ŽILINA / Muž si z Ameriky objednal klobúk ozdobený zubami z krokodíla. Zásielka sa k nemu nedostala, neprešla cez colnú kontrolu.

Čierny plstený klobúk precízne zabalený v dvoch kartónových krabiciach zaujal už na prvý pohľad. Po celom obvode ho zdobí pás hadej kože s 15-timi krokodílími zubami z Texasu. "Pri kontrole príslušníci finančnej správy zistili, že ide o výrobok z chráneného živočícha, ktorý je zaradený do prílohy dohovoru CITES a pre obchod s ním platia prísne opatrenia," informuje Božena Chríbiková, hovorkyňa colného úradu v Žiline.

Dovozca nepredložil colníkom potrebné doklady, a preto muž na svoj klobúk, za ktorý zaplatil 275 dolárov, čakal márne. Príslušníci finančnej správy klobúk zaistili a v budúcnosti ho využijú na edukačné účely.

Na niektoré zásielky sa vzťahujú obmedzenia

Na vyclievacej pošte v Žiline už v balíkoch objavili všeličo - bažantie pierka, rôzne výrobky z krokodíla, falzifikáty. Pred rokom a pol colníkov prekvapila koža z medveďa. V balíku, ktorý prišiel z Ruska, mal byť oficiálne koberec. "Na tovar ako sú napríklad chránené živočíchy, rastliny, lieky, liečivá a zbrane sa vzťahujú obmedzenia. Pri nich dbajú príslušníci finančnej správy na dôkladnú fyzickú a dokladovú kontrolu," dodáva Božena Chríbiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy