Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Podpaľač ničil v Bystrici chaty
Zdielať na

Podpaľač ničil v Bystrici chaty

Neznámy páchateľ založil požiar v záhradkárskej oblasti v Banskej Bystrici

Polícia v Banskej Bystrici vyšetruje požiar chatiek, ku ktorému došlo od včerajška 17.00 hodiny do dnešných skorých ranných hodín. Požiar založil doposiaľ nezistený páchateľ v záhradkárskej oblasti „Pod dubom“ nachádzajúcej sa smerom z Banskej Bystrice na Šálkovú.

Podpaľačovi najskôr do oka padla murovaná chata. Na tej vylomil dvere a potom ju podpálil. Plamene chatu úplne zničili, pričom poškodili aj jej obvodové múry a statiku. Banskobystričanke, ktorá chatku vlastní, vznikla škoda odhadnutá takmer na 15-tisíc eur.

Páchateľ sa však rozhodol zničiť aj ďalšiu stavbu. Požiar tak založil v poslednej záhradnej chatke, ktorá bola celá z dreva. Aj tá zakrátko ľahla popolom. Ďalšej majiteľke z Banskej Bystrice tak páchateľ spôsobil škodu odhadnutú na 3-tisíc eur. 

Po záhadnom podpaľačovi už pátrajú banskobystrickí muži zákona. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovanie cudzej veci a prečin porušovanie domovej slobody. Za tieto skutky hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Zdielať na

Najčítanejšie správy