Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Voľné kapacity sa v denných i pobytových táboroch míňajú
Zdielať na

Voľné kapacity sa v denných i pobytových táboroch míňajú

SLOVENSKO / Ak máte jedno dieťa, vyššiu cenu denných táborov tak veľmi nepocítite, no napríklad pri troch deťoch už pravdepodobne áno. Termíny sa plnia. Záujem je o špecifické tábory, ako jazykový či futbalový, ale takisto o tábory v centrách voľného času, kde sú ceny väčšinou nižšie než v súkromných zariadeniach.

Dennými tábormi sa mnohí rodičia snažia vykryť dva mesiace prázdnin, keďže nemajú toľko dovolenky. Pre mnohých je kritériom aj cena. V Bratislave nájdete súkromný denný tábor aj za 130, aj za 180 eur. Lacnejšiu verziu ponúkajú školské kluby detí alebo centrá voľného času. Tie najlacnejšie sa na Slovensku pohybujú od 50 eur na 5 dní. 

Centrá voľného času v Bratislave ponúkli začiatkom mesiaca až 60 denných táborov na leto. Časť z nich je už teraz obsadená. "Ceny sa zvyšovali vzhľadom na cenu jedla. Výraznejšie sumy nešli hore, máme tábor za celodenný za 100 eur a poldenný za 50. Sú to športové, výtvarné, jazykové," informovala riaditeľka jedného z bratislavských centier voľného času. 

Centrum voľného času v starej Ľubovni ma k dispozícii 7 letných denných táborov. Už teraz sú všetky takmer zaplnené. Rodičia zaplatia o desať eur viac ako minulý rok, so vzdelávacím poukazom je to lacnejšie. Teraz stoji 95 eur a v cene je všetko, od stravy, pitného režimu až po cestovné či poistné na celý jeden týždeň. "Rodičia môžu rekreačný poukaz u svojho zamestnávateľa a nechať si letný pobyt čiastočne preplatiť," uviedla vychovávateľka z Centra voľného času Stará Ľubovňa, Veronika Pacoltová. 

V Košiciach sa denné tábory hýbu medzi 50 a 60 eurami. Hlboko do vrecka nebudú musieť siahnuť ani rodičia, ktorí posielajú svoje deti do pobytových táborov. Deti z okolia Prešova a Košíc sa už teraz nevedia dočkať zážitkov, ktoré zažijú v tábore v Kysaku. Napriek radikálnemu zvýšeniu nákladov to rodičia akoby zázrakom vo svojich peňaženkách nepocítia. "Okolo 15. januára bol tábor vypredaný, takže preto s tými cenami nechceme už hýbať. 180 eur a to je vlastne dvojtýždňový pobyt so stravou 5x denne, so službami a programom," informoval prevádzkovateľ tábora Ladislav Klein. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy