Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Spor pre statusy na sociálnej sieti: Tvrdí o mne, že som Putinovec
Zdielať na

Spor pre statusy na sociálnej sieti: Tvrdí o mne, že som Putinovec

HUMENNÉ / Tvrdí o mne, že som putinovec, a že podporujem ruskú agresiu a vraždenie detí na Ukrajine. To sú slová podnikateľa zo Zemplína. Autor statusov na sociálnej sieti dokonca vyzýva dedinčanov, aby u podnikateľa nenakupovali a nepodporovali tak ruskú agresiu.

Na to, akými prívlastkami ho na sociálnej sieti častoval iný muž, Viktora upozornili kamaráti. Podobných statusov o ňom uverejnil niekoľko. "Osočoval moje meno, že som putinovec, že som za vraždenie detí na Ukrajine, že podporujem ruskú agresiu, čo je totálny nezmysel," okomentoval spor Viktor Bača, ktorý je aj oznamovateľom. 

"On to potiera, on sa z toho vysmieva, že aká vojna, že je to sfingované, že je to iba nahraté pre ľudí. My sme boli kamaráti, my sme rozprávali. A hovorím, Viktor, tu je taký článok. A on – to nie je pravda," vyjadril sa autor statusov. Viktor ale popiera, že by niečo také tvrdil. A na prokuratúru sa obrátil s dvomi trestnými oznámeniami. Jedno podal za fyzickú, druhé za právnickú osobu. V dedine spravuje viaceré rodinné prevádzky. Aj tie autor zahrnul do statusov. "Keď som dal zábery z Irpiňa, ako je to rozbombardované, tak sa smiali z toho. Ja nebudem chodiť do obchodu k niekomu, kto podporuje agresiu," povedal autor statusov. "To nie je pravda, ako na to prišiel. Som z toho bol v šoku," uviedol oznamovateľ Viktor. 

"Taktiež v jednom zo statusov uviedol, aby občania Rokytova nenavštevovali ich zariadenia a prevádzky, aby takto nepomáhali putinovcom v podporovaní ich činnosti, nepodporovali vojnu, násilie, vraždenie deti, žien, starcov a ničenie civilných domov na Ukrajine," informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove, Daniel Džobanik. Policajti preverili obidva prípady a konštatovali, že v ani jednom z nich nie je dôvod na začatie trestného stíhanie. Toto rozhodnutie zatiaľ právoplatné nie je.

Prípad postúpili okresnému úradu na priestupkové konanie. Autor statusov si stojí za svojimi tvrdeniami a Viktor naďalej obvinenia odmieta. "Keď niekto obhajuje agresiu, tak ho treba označiť. Neviem, prečo sa hnevá na to, keď obhajuje agresiu," reagoval autor statusov. "Ja som žiadal, aby sa ospravedlnil, on povedal, že sa ospravedlňovať nebude," tvrdí Bača. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy