Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Krádež káblov sa skončila smrťou 19-ročného mladíka. Po zásahu prúdom spadol z rebríka na betónovú podlahu
Zdielať na

Krádež káblov sa skončila smrťou 19-ročného mladíka. Po zásahu prúdom spadol z rebríka na betónovú podlahu

BUČANY (OKR. TRNAVA) / Krádež medených káblov mala tragické následky. Mladík sa snažil odstrihnúť káble, ktoré boli pod vysokým napätím. Po zásahu elektrickým prúdom spadol na zem. Záchranári mu už pomôcť nedokázali.

Podľa polície chcel iba 19-ročný Patrik spolu s bratom ukradnúť káble. Tie chcel odstrihnúť v bývalom družstve v obci Bučany. Po starej maštali vyliezol po rebríku pod strop, kde začal strihať veľkými pákovými nožnicami vodiče, ktoré viedli do rozvodnej skrine. Tie ale boli stále pod prúdom. Pri prestrihnutí jedného z káblov dostal mladík ranu a spadol na betónovú podlahu. Na miesto v krátkom čase dorazili záchranári. "Na mieste zdravotníckeho zásahu záchranári resuscitovali muža po zásahu elektrickým prúdom. Napriek všetkej snahe sa nepodarilo obnoviť u pacienta životné funkcie. Lekár konštatoval úmrtie, ktoré nastalo v dôsledku poranení nezlučiteľných so životom," vysvetlil hovorca Operačného strediska ZZS Andrej Hirjak.

Patrik si po páde z približne dvojmetrovej výšky pravdepodobne zlomil krčné stavce. Presnú príčinu smrti ale určí až nariadená súdna pitva. Po prestrihnutí káblov zostali nožnice pripečené v bode prestrihu. "Policajný výjazd na miesto prizval aj elektrikára, ktorý musel najskôr miesto udalosti zabezpečiť. Policajti potom vykonali obhliadku miesta činu, vyrozumeli matku a okolnosti úmrtia sú naďalej predmetom vyšetrovania. Polícia vykoná potrebné úkony vo veci trestného činu usmrtenia," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Trnave Mária Linkešová. Kým polícia nevylúči v tomto prípade cudzie zavinenie, prípad eviduje ako trestný čin usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy