Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pracovný veľtrh Profesia Days v Bratislave: Voľných miest na trhu práce je aktuálne cez 22-tisíc
Zdielať na

Pracovný veľtrh Profesia Days v Bratislave: Voľných miest na trhu práce je aktuálne cez 22-tisíc

BRATISLAVA / 80 spoločností núkajúcich prácu tisícom ľudí v 20-ich rôznych odvetviach. To je pozvánka, ktorá prilákala do Bratislavy mnohých Slovákov. Profesia Days je príležitosťou, kde na jednom mieste môžete nechať svoj životopis, opýtať sa rovno na platové podmienky, či získať vedomosti, ako sa na pracovný pohovor úspešne pripraviť.

Zastaviť sa môžete kdekoľvek a opýtať sa môžete na čokoľvek. Nás zaujímal počet voľných miest a koho hľadajú. "Teraz sa bude otvárať nový elektronický systém, a preto hľadáme nových kolegov, ktorí budú mať na starosti jeho správu. Tiež odborníkov hlavne z IT oblasti," vysvetlila hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková. "Máme zhruba 40 voľných miest v našom head-ofiice na Zlatých pieskoch," dodala Michaela Rychtarechová, manažérka TESCO. "My hľadáme každého, kto má záujem o prácu. Či je to niekto z finančného sektoru, predaja, mechanici, elektrikári, chemický inžinieri," vyjadrila sa Martina Piatrová z komunikačného oddelenia Slovnaft.

Platové ohodnotenie sa ale medzi regiónmi stále líši. Na západe zarobíte o čosi viac, ako na východe Slovenska. "Najväčší rozdiel vidíme medzi Bratislavským krajom a Prešovským. V Bratislave je priemerný plat 1 400 eur v Prešove o 400 eur menej," vyjadrila sa dátová analytička Dominika Macháčová. Pre zaujímavosť štáb TV JOJ zisťoval, ako sa líšia platy v okolitých štátoch. "V Bratislave zarobí programátor kľudne 2 000 eur, v zahraničí je to od 2 500 eur," dodala Dominika Macháčová. Voľných miest na trhu práce je aktuálne cez 22-tisíc, no čo zamestnávateľ, to iné nároky, ale tiež aj iné benefity. A aj keď prácu máte, aj vy si na veľtrhu prídete na svoje. Na pódiu sa po celý deň striedajú hostia, ktorí radia či delia sa o skúsenosti a motivujú, ako v práci rásť. Taktiež ako zdolať problematické situácie v práci. Vyskúšať si môžete aj virtuálnu realitu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy