Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Inflácia už dosahuje takmer 12 percent, čakanie na vládnu pomoc je márne
Zdielať na

Inflácia už dosahuje takmer 12 percent, čakanie na vládnu pomoc je márne

BRATISLAVA / Inflácia aj naďalej rastie, zlepšenie ekonomickej situácie je v nedohľadne. Medziročne ide o 11,8 percenta, stúpajúcu tendenciu má už 15 mesiacov.

Slováci cítia zdražovanie najmä v štyroch zložkách:

  • potraviny (medziročná inflácia 14,3 percenta)
  • náklady na bývanie (15,7 percenta)
  • pohonné látky (31,2 percenta)
  • stravovanie v reštauráciách a kaviarňach (11,7 percenta)

Beznádejne sa čaká na vládnu pomoc. Kompetentní sa nevedia dohodnúť na dávkach pre najrizikovejšie skupiny, regulácii cien benzínu a nafty ani zvýšení platov učiteľom. A aby toho nebolo málo, Igor Matovič a Branislav Gröhling na seba navzájom huckajú nahnevané pedagogické davy.

Minister financií sa nepohodol ani s ďalším členom SaS - šéfom rezortu školstva. Pomocou sociálnych sietí si vymieňali tvrdé odkazy, všetko sa snažil v relácii TV JOJ Na hrane vysvetliť Milan Krajniak. "Ak by pán Sulík a pán Matovič o kúsok ustúpili, tak k tej dohode vieme dôjsť pomerne rýchlo," uviedol. Minister práce zároveň tvrdí, že žiadna rodina si nepohorší, seniori navyše vďaka vysokej valorizácii dôchodkov dostanú o 50 eur viac.

Voči koalícii sú kritickí opoziční poslanci aj experti. Ivan Mikloš hovorí o Matovičových ambíciách prepašovať veci z daňovej reformy, Peter Pellegrini šiel ešte ďalej. "Jediné, čo môže vláda v tejto chvíli urobiť, je odísť," uzavrel líder strany HLAS-SD.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy