Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Neďaleko Nitry sa objavil medveď. Šelma sa prechádzala iba desiatky metrov od rodinných domov
Zdielať na

Neďaleko Nitry sa objavil medveď. Šelma sa prechádzala iba desiatky metrov od rodinných domov

DOLNÉ OBDOKOVCE / Po roku sa v okolí Nitry opäť objavil medveď. Tentokrát sa šelma prechádzala za obcou Dolné Obdokovce iba desiatky metrov od rodinných domov. Tamojší poľovníci objavili pri miestnom potoku aj stopy. V tejto oblasti skutočne ide o raritu, nemajú tam totiž ani rozsiahly les.

Podľa stop medveď prišiel z poľa od obce Hosťová. Prešiel na druhú stranu cesty a stratil sa v blízkosti lesného porastu. "Krásne išiel vedľa potoka smerom na Babindol," hovorí starosta obce Marián Paulisz. Popri ceste zostala aj rybia hlava, poľovníci si myslia, že medveď lovil v neďalekom jazere. Stopy šelmy potom vedú vedľa tunajšieho potoka.

Šelmu zahliadli v diaľke aj obyvatelia, no poľovníci si mysleli, že sa splietli. Potom, ako objavili stopy neverili vlastným očiam. "Videli niečo, ale nikto si nemyslel, že je to medveď tuto u nás, každý myslel, že to je väčší diviak," hovorí Paulisz. 
"Medveďa sme tu teda ešte nikdy nemali," hovorí poľovník Dominik Pindeš. V blízkosti je menší les a vyskytuje sa tam iba drobná a srnčia zver. Fotografie stop poslali aj odborníkom, ktorý určili približné údaje. "Ide o 2 až 3 ročného medveďa. Taký 200-300kg medvedík. To bude samec túlajúci sa," hovorí poľovník Dominik Pindeš. 

Obec vyzýva ľudí, aby boli opatrní, alebo do tejto lokality vôbec nechodili. To, či medveď tadiaľto prechádzal, alebo sa tu aj zdržiava poľovníci sledujú. Statného samca pred pár dňami zachytili lesníci v okolí Topoľčianok. Medvede sa tam vyskytujú za posledné roky pravidelne. Už minulý rok sa šelmy objavili aj na viacerých miestach v okolí Nitry.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy