Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kedy chce vláda predstaviť opatrenia v boji proti inflácii? "Zajtra" sa opakuje už niekoľko dní
Zdielať na

Kedy chce vláda predstaviť opatrenia v boji proti inflácii? "Zajtra" sa opakuje už niekoľko dní

BRATISLAVA / Zatiaľ čo koalícia stále hľadá spôsob, ako zabrzdiť teraz už dvojcifernú infláciu, čoraz viac ľudí siaha na dno svojich zásob. Deň čo deň sa čaká na konkrétne kroky, členovia vlády ich oznámenie pravidelne odkladajú.

"Nafta, posielanie detí do školy, strava - všetko sú to neskutočné výdavky, ktoré človek nečakal," povedala matka štyroch detí, Lenka. Aj ona patrí medzi kvantum ľudí, ktorí sa musia poriadne uskromniť. Ceny sa jej menia priamo pred očami. "Idete kúpiť chlieb do obchodu a zistíte, že stojí o euro viac," doplnila.

Opozícia na kompetentných vďačne tlačí, najhlasnejším kritikom je strana SMER-SD. "Okradli ich nevídaným štýlom - vláda nič, ale že nič nerobí," atakoval nedávno obvinený Robert Fico. Na nečinnosť Hegerovho kabinetu už dlhšie upozorňuje aj prezidentka, pomoc ľuďom žijúcim z ruky do úst označila za povinnosť.

Premiér už pred niekoľkým dňami avizoval pomoc, pôvodný termín do Veľkej noci vláda nestihla. Ani posviatková koaličná rada nič špecifické nepriniesla, z útrob budovy na Námestí slobody sa neustále ozýva jedno slovo - "neskôr"

Všetko sa schyľuje k 21. aprílu, momentálne sa ale nedá presne povedať nič. Predseda vlády má na svojej tlačovej konferencii predstaviť konkrétne kroky pomoci, ľudia však toho už majú dosť. "Dohadujú sa, ale nič z toho nie je. Sľubujú, no žiadne zázraky nevidíme," uzavrela Lenka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy