Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V korupčnej kauze bývalého šéfa policajných odposluchov vypovedal kľúčový svedok
Zdielať na

V korupčnej kauze bývalého šéfa policajných odposluchov vypovedal kľúčový svedok

BANSKÁ BYSTRICA / V korupčnej kauze bývalého šéfa policajných odposluchov Jozefa Reháka vypovedal kľúčový svedok obžaloby. Jeho bývalý zástupca Norbert Paksi. V niekoľko hodinovej výpovedi na Špecializovanom súde v Banskej Bystrici opísal ako jeho nadriadený bral úplatky.

Desať rokov mal podľa obžaloby vynášať informácie z policajných odposluchov. V mafiánskych kruhoch ho prezývali Dodo. Bol na výplatnej listine sýkorovcov, informácie končili priamo u šéfa Róberta Lališa. Ďalšie úplatky mal dostať od bývalého siskára Františka Böhma. Prostredníctvom Norberta Paksiho. Ten vypovedal, že podiel išiel okrem Reháka aj Milanovi Lučanskému a Danielovi Čechovi z finančnej správy.

"Bol priamo zapojený do korupčného mechanizmu, ktorý bol v skutku č. 2 a v skutku č.3, takže keďže on mal odovzdávať finančné prostriedky ako úplatok obžalovanému tak áno, môžeme povedať, že je jedným z kľúčových svedkov," vyjadril sa prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Peter Kysel.

Samotný Paksi, bývalý zástupca policajných odposluchov, prijímanie úplatkov priznal a odpykáva si 5 - ročný trest. Dohodu o vine a treste v tejto kauze súd schválil aj Danielovi Čechovi z finančnej správy, dostal 4 - ročnú podmienku.

​ Proti Jozefovi Rehákovi vypovedal aj člen skupiny sýkorovcov Jurij Fejér. Potvrdil, že ex šéf policajných odposluchov od nich dostával mesačný paušál. "Títo svedkovia vypovedali podobne ako v prípravnom konaní," povedal Kysel. Samotný Jozef Rehák oboch svedkov spochybňuje. Prijímanie úplatkov popiera. "Každý má na to svoj pohľad. Stále sa cítim nevinný," vyjadril sa Rehák.

V prípade dokázania viny mu hrozí 5 až 12 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy