Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obrovská tragédia na Kramároch. Signalizácia na hniezde záchrany nefungovala, chlapček zomrel
Zdielať na

Obrovská tragédia na Kramároch. Signalizácia na hniezde záchrany nefungovala, chlapček zomrel

BRATISLAVA / V utorok, 19. apríla, ráno našli v hniezde záchrany v Národnom ústave detských chorôb na bratislavských Kramároch nehybné telo novorodenca. Podľa informácií TV JOJ bol to chlapec, ktorý mal byť v hniezde záchrany niekoľko dní.

V ranných hodinách našli v hniezde nehybné telo novorodenca, ide o chlapca

Chlapčeka odložili do hniezda záchrany na Kramároch pravdepodobne koncom týždňa. Personál dnes ráno pri bežnej kontrole otvoril miestnosť s inkubátorom a zostal šokovaný. V inkubátore ležalo nehybné telíčko len niekoľko dňového malého chlapčeka. Presný čas, kedy bolo dieťa do hniezda vložené by mohli ozrejmiť bezpečnostné kamery, ktoré sú namontované v tesnej blízkosti

"Ihneď sme kontaktovali políciu a robíme všetko preto. aby sme boli súčinní, a aby sa prípad vyšetril," povedala hovorkyňa Národného ústavu detských chôrob Dana Kamenická. 

Podľa informácií TV JOJ bolo novorodeniatko v detskom inkubátore odložené niekoľko dní. "Boli tam už nejaké pokročilejšie zmeny. Ostatné sa určí na súdnej pitve. Z vonkajšej obhliadky neboli viditeľné žiadne známky násilia," vyjadril sa koroner Martin Balko.

Chlapčeka si pravdepodobne nevšimol nikto, pretože podľa viacerých zdrojov TV JOJ zlyhala na hniezde záchrany signalizácia. Ide o zariadenie, ktoré má personálu hlásiť každý pohyb v inkubátore. Dokonca je miestnosť vybavená aj monitorovacou kamerou. Údajne v tom čase nič z toho nefungovalo.

"Z ľudského hľadiska je nám všetkým nesmierne ľúto tejto tragédie, ktorá sa stala, a preto sme plne súčinní s políciou," uviedla hovorkyňa Národného ústavu detských chorôb Dana Kamenická. Okolo poludnia prišli na miesto vyšetrovatelia z Kriminálky spoločne s technikom. V budove detskej nemocnice strávili niekoľko hodín.

Vyšetrovatelia s výsluchmi kompetentných a personálu nemocnice skončili až popoludní. V budove v posledných dňoch údajne prebiehali rekonštrukcie. To, či má prerábka nejaký súvis s nefunkčnou signalizáciou sa vyšetruje.

Polícia je zatiaľ v prípade zdržanlivá a nie je jasné ani to, za aký skutok bolo začaté trestné stíhanie. Viac informácií by mohlo byť známych zajtra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy