Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Muž pri havárii prišiel o syna, obviňuje vodičku z druhého auta. Polícia prípad vyšetruje ako obťažovanie
Zdielať na

Muž pri havárii prišiel o syna, obviňuje vodičku z druhého auta. Polícia prípad vyšetruje ako obťažovanie

OHRADZANY / Pri dopravnej nehode mu zomrel syn spolu s kamarátom. Hoci vyšetrovanie prípadu je už dávno uzatvorené a poukazuje na pochybenie práve zo strany nebohého vodiča, jeho otec sa s tým zmieriť nevie. Na sociálnej sieti dlhodobo za vinníčku nehody označuje ženu z druhého auta. Dokonca sa vyhráža, že jej zničí život. Polícia prípad vyšetruje ako elektronické obťažovanie.

K tragickej kolízii došlo medzi obcami Slovenská Volová a Ohradzany, a to začiatkom novembra 2018. Dvaja muži, ktorí sa viezli v tom istom aute, kolíziu neprežili. Z policajného vyšetrovania vyplýva, že ich auto narazilo do vozidla idúceho pred nimi v rovnakom pruhu. Sedeli v ňom dve ženy. S autom skončili v poli. Policajti stíhanie zastavili s tým, že vinníkom má byť práve nebohý vodič. Jeho otec s týmto záverom spokojný nie je a poukazuje na nezrovnalosti v posudkoch.

"On buchol do nej zozadu a druhý som nechal urobiť v Žiline a tam bolo, že nebolo buchnuté zozadu, ale on sa jej pravým kolesom dotkol, ako sú predné dvere," povedal otec nebohého vodiča. "Muž od novembra 2018 až doposiaľ uverejňoval na sociálnej sieti statusy, v ktorých za vinníčku dopravnej nehody nepriamo označoval 25-ročnú ženu," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligayová.

Podľa polície žena nehodu nezavinila

Podľa polície ale vykonaným trestným konaním bolo preukázané, že žena nehodu nezavinila. "Našim záujmom nie je súťažiť, kto nesie zavinenie, ale nikdy nenájdu pokoj, pokiaľ nebude objektívne záver, že aj jedna, aj druhá strana to bude musieť akceptovať," povedal právny zástupca otca nebohého vodiča Ján Vrba. 

Polícia prípad prešetruje ako trestný čin nebezpečného elektronického obťažovania. Otca nebohého vodiča zo skutku aj obvinili. "Muž sa jej  v statusoch vyhrážal zničením života. Toto dlhodobé zastrašovanie mladej ženy jej spôsobilo vážnu zdravotnú ujmu," uviedla Ligdayová. "Ja som nikoho neobviňoval menom, priezviskom. Ako sa mám zmieriť s tým, keď sú krivé výpovede, sú tam odlišné posudky. Stojím si za tým a budem si stáť za tým. Tak budem stíhaný. Za pravdu budem stíhaný," dodal otec nebohého vodiča. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy