Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Otec s tromi deťmi žil na pokraji chudoby. Rodinka má konečne dôstojné bývanie
Zdielať na

Otec s tromi deťmi žil na pokraji chudoby. Rodinka má konečne dôstojné bývanie

HUMENNÉ / Rodina sa tlačila v garsónke v nedôstojných podmienkach, varili na dvojplatničke a na jednej posteli spali dvaja. Žili na pokraji chudoby. Ich príbeh má šťastné pokračovanie.

Jožko, Janka a Natálka – tri deti, pre ktoré je ocko celý ich svet. Mama ich opustila, keď boli celkom malí. Nehovoria o nej a na nič sa už nepýtajú. Ani nemusia – otec ich zahrnul toľkou láskou a starostlivosťou, že ju dokázal nahradiť. "Otca milujú, život by zaňho dali a inak ako ocko mu nikdy nepovedia," povedala triedna učiteľka 

Otec a tri deti sa roky tlačili v garsónke, ktorá bola ich kuchyňou, obývačkou, detskou izbou aj spálňou. Jozef varil na dvojplatničke a deti sa učili na konferenčnom stolíku. "Ja spím s troma, lebo v noci všetci ku mne poutekajú, tu hore málokto spí," uviedol Jozef Žinčák. 

Dva roky otec bojoval o to, aby získal väčší byt, no podarilo sa to až teraz. Deti majú konečne dôstojné podmienky na život, rovnako ako väčšina ich rovesníkov. Do nového bytu sa nasťahovali ešte len pred pár dňami, otec ho postupne zariaďuje. "Ja si myslím, že ich dobre vychovávam," povedal Žinčák. Otec je na svoje deti hrdý a verí, že z nich vychová dobrých a úspešných ľudí. O štvrtákovi Jožkovi už teraz hovorí jeho tréner ako o veľkom talente. "Jožko má na to a je veľký talent, treba ho podchytiť ešte správne," uviedol cyklistický tréner Vladimír Ištvan. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy