Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hatráková nebude kandidovať na detskú ombudsmanku
Zdielať na

Hatráková nebude kandidovať na detskú ombudsmanku

BRATISLAVA / Poslankyňa Katarína Hatráková už nebude kandidovať na komisárku pre deti. Informáciu televízii JOJ potvrdila samotná poslankyňa. Súčasná detská ombudsmanka Viera Tomanová už takmer štyri mesiace nadsluhuje. Dôvodom je neschopnosť koalície dohodnúť sa na jej nástupcovi, a to napriek tomu, že pokus o jeho zvolenie bol už trikrát. V stredu mimovládky predstavili aj svoju kandidátku.

Po výzve časti poslancov, teda občiansky sektor a neziskové organizácie prichádzajú s vlastným návrhom na post komisárky pre deti potom, čo na tretí pokus nebola zvolená Katarína Hatráková. Tá mala byť koaličnou kandidátkou. Podpora pre ňu z kola na kolo klesala. 

Janette Motlová bude kandidátkou. Jej meno by mali predložiť poslanci z klubu OĽaNO. Zdá sa, že diskusia na túto tému v koalícii ani tentokrát nebude úplne jednoduchá, keďže stále má záujem aj po neúspešných voľbách o túto pozíciu poslankyňa Katarína Hatráková. Jednota v zvolení novej komisárky nie je v klube OĽaNO. Po diskusiách v koalícii to vyzerá tak, že by sa mohla nájsť podpora, minimálne v stranných SaS alebo Za ľudí pre Motlovú. Kandidátov môžu predkladať do konca apríla, keďže voľba komisárky je na programe až v máji.

Kandidovať teda budú Janette Motlová, Júlia Lindtnerová, Natália Blahová a Jozef Mikloško. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy