Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cez Veľkú noc aj nasneží, aj bude svietiť slnko
Zdielať na

Cez Veľkú noc aj nasneží, aj bude svietiť slnko

BRATISLAVA / Apríl nás presviedča, že je naozaj veľmi rýchly v zmene počasia. Aj slnko, vzápätí sa zamračí a snehová prehánka sa objaví aj tam, kde by sme ju už ani nečakali.

Vo štvrtok budú teploty nad 20 stupňov

Streda bola opäť zrána s mrazom, ale cez deň nás čaká príjemne slnečný a aj teplý deň. Denná maximálna teplota bude, samozrejme, v pluse, a vysoko v pluse. Pretože sme pod vplyvom tlakovej výše a od juhozápadu, počítajte s teplotou od 13 do 18, na juhozápade až do 20-21°C. Vietor iba slabý.
Ešte teplejší deň bude vo štvrtok. Oblakov bude málo, ale k večeru začnú pribúdať a bude postupne až zamračené, ale zrážky by sa mali objaviť až na začiatku noci. Denná teplota sa zdvihne na 18 až 22, chladnejšie bude na severe, tam lokálne okolo 16°C. 

Upršaný Piatok utrpenia pána

Pribúdanie oblakov už signalizuje zmenu v počasí. Naplno by sa mala ukázať v piatok. Už noc bude oblačná až zamračená a pršať bude miestami. Cez deň sa zrážky rozšíria na mnohé miesta krajiny. Budú to prehánky, môžu sa objaviť aj búrky. Zmena v počasí príde so zvlneným studeným frontom. Teplotne sa ešte neprejaví, samozrejme, ochladí sa. Denné maximum bude od 12 do 17°C, na juhu do 20°C. Bude ale veterno, v nárazoch až okolo 55 km/h.

V sobotu bude na niektorých miestach snežiť

Zmena v charaktere počasia príde práve cez víkend. Z dnešného pohľadu sa javí sobota ako oblačná, na severe na mnohých miestach so zrážkami, postupne od stredných polôh bude snežiť. Denná teplota v sobotu od 9 do 15, severná polovica od 3 do 8°C. Pretože bude fúkať vietor od severozápadu s rýchlosťou do 40, v nárazoch na juhozápade až okolo 60 km/h, na pocit bude naozaj nepríjemný sviatočný deň.

Slnečná nedeľa

Nedeľa už by mala mať viac slnka, ale na severe stále pri oblačnej oblohe sa budú vyskytovať prevažne snehové prehánky, ale takýto typ zrážok sa môže objaviť aj okolo Trenčína, Kremnice, Martina. Povedané v metroch: od asi 600 m by nás nemali prekvapiť snehové alebo zmiešané zrážky. Stále veterno a chladno. Denné maximum od 7 do 12, v severnej polovici okolo 5°C.

Sviatočný pondelok sa nebude veľmi líšiť od nedele, ale je to ešte ďaleko na presnú predpoveď. Určite sa objaví sneženie, snehové prehánky na severe, inde od asi 600 m a teplota sa ustáli od 4°C v najchladnejších lokalitách po 12 °C v tých najteplejších.
A čo myslíte, kedy sa začne otepľovať? Samozrejme, v utorok, po sviatkoch, ale nie razantne, tak jemne, postupne ..... jednoducho apríl ako z učebnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy