Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V hlavnom meste sa zrútila časť betónovej terasy. Na jej stav upozorňovali dlho
Zdielať na

V hlavnom meste sa zrútila časť betónovej terasy. Na jej stav upozorňovali dlho

BRATISLAVA / Časť betónového múru z terasy bytového domu sa zrútila v bratislavskej Petržalke. Miestni obyvatelia pritom už dlhšie upozorňovali na havarijný stav.

Múr na Holíčskej ulici spadol pred garáže približne o 18tej hodine večer. V tom čase sa na mieste v bezprostrednej blízkosti nikto nenachádzal, a tak neprišlo k úrazu. Jeden panel totiž váži niekoľko stoviek kilogramov. "Keď sa na to len pozriete ako to vyzerá, čas sa na tom len podpísal," okomentoval havarijný stav terasy obyvateľ Bratislavy, František. 

"Mestskí policajti oznam preverili a následne vyrozumeli správcu daného priestoru, ktorým je Magistrát hl. mesta," informovala mestskej polície v Bratislave, Barbora Krajčovičová. Pracovníci magistrátu ako aj mestská polícia zatiaľ priestor opáskovala a zasadila prenosné dopravné značky. Miesto až do opravy budú monitorovať. "Celá Petržalka sú zanedbané takéto terasy a schody. Je to nebezpečné pre obyvateľov. Tam chodia aj tínedžeri aj tu je vinotéka, keby boli o to opretí, tak spadnú aj s tým betónom," konštatoval František. 

Na stanovisko magistrátu momentálne čakáme.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy