Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tragédia v Košiciach: Na robotníka spadla kovová konštrukcia
Zdielať na

Tragédia v Košiciach: Na robotníka spadla kovová konštrukcia

KOŠICE / V prenajatých priestoroch US Steel Košice došlo k pracovnej nehode. Podľa informácií TV JOJ mal 39-ročný robotník vyjsť na kovovú konštrukciu. Tá sa následne zrútila a muž zostal zavalený pod železom.

K pracovnému úrazu v košických oceliarňach došlo v ranných hodinách. Podľa informácii TV JOJ mal muž pracovať v externej firme a nebol priamym zamestnancom USS. K nešťastiu došlo v blízkosti brány číslo 4 smerom od Hanisky. 39-ročný muž mal podľa našich informácii obrábať niekoľko tonovú železnú konštrukciu, ktorá sa uvoľnila a spolu aj s pracovníkom spadla na zem. Jej kovové časti privalili aj muža, ktorý ostal už len nehybne ležať na zemi.

Muž na mieste zraneniam podľahol. "Dnes dopoludnia došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k úmrtiu 39-ročného muža z okresu Trebišov. Polícia sa prípadom zaoberá, miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a v tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Obhliadajúci lekár privolaný na miesto cudzie zavinenie predbežne vylúčil. Presnú príčinu smrti určí nariadená pitva. Bližšie okolnosti, za akých úmrtiu muža došlo, sú predmetom vyšetrovania," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach, Jana Mésarová.

Muž z okolia Trebišova pracoval vo firme Variakov a.s. len 11 dní. Pokúšali sme sa skontaktovať aj so spomínanou firmou, no odpoveď sme zatiaľ nedostali. "Smutná udalosť sa stala vo firme, ktorá má v našom areáli prenajaté priestory a nevykonáva žiadne činnosti pre USS," povedal hovorca U. S. STEEL KOŠICE, S.R.O, Ján Bača.  Keďže nebohý 39-ročný muž bol živnostníkom Inšpektorát práce sa skutkom nezaoberá a vyšetrovanie tak preberá polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy