Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia pátra po Slovákovi, ktorý prepadol Ukrajinca na úteku. Vydával sa za dobrovoľníka
Zdielať na

Polícia pátra po Slovákovi, ktorý prepadol Ukrajinca na úteku. Vydával sa za dobrovoľníka

PRAHA / Česká polícia pátra po Slovákovi, ktorý prepadol a olúpil muža z Ukrajiny na úteku. Útočník sa vydával za dobrovoľníka, ktorý pomáha obetiam vojny. Teraz mu hrozí 10 rokov za mrežami.

Muž prepadol a olúpil manžela a otca detí, ktorý odchádzal zachrániť rodinu z vojnového pekla na Ukrajine. Obral ho o všetko. "V ten deň sa rozhodol odísť vlakom cez Ľvov do Kyjeva, kde má rodinu, ktorej chcel pomôcť," vysvetlil Ján Rybanský, hovorca polície. Ukrajinec chcel odísť nočným vlakom pre rodinu na Ukrajine, vojna ju vyhnala z domu a on ich chcel dostať do bezpečia v Čechách, kde už pôsobí niekoľko rokov. "Muži si pred jeho odchodom dali ešte pohárik alkoholu a následne "dobrovoľník" odprevadil muža na stanicu," opísal Rybanský.

Útok bol zachytený na mestských kamerách 

Útočník napadol Ukrajinca nožom a vôbec mu nevadilo, že okolo prechádzajú ľudia. Ani svedok, ktorý natočil zábery, kde obeť leží na zemi a útočník na ňom. "Muža prepadol a s nožom v ruke mu odcudzil 800 dolárov a niekoľko tisíc korún," dodal Rybanský. Svedok natočil útočníka aj ako o pár minút neskôr vstupuje do električky. Jeho barbarský kúsok, by mu nemal prejsť bez potrestania. Preto ak útočníka na záberoch spoznáte, kontaktujte políciu. "Mužovi hrozí za tento čin 10 rokov vo väzení," dodal Rybanský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy