Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Televízia JOJ oslavuje 20 rokov
Zdielať na

Televízia JOJ oslavuje 20 rokov

BRATISLAVA / Televízia JOJ oslavuje 20 rokov svojho vzniku. Začínala ako malá lokálna televízia a vypracovala sa medzi lídrov na mediálnom trhu. v súčasnosti má televízia JOJ 12 staníc, šesť na Slovensku a šesť v Českej republike.

Naša televízia začala vysielať 2. marca 2002. Televízia vysielala z Grešákovej ulice v Košiciach a vysielanie zo začiatku zabezpečovalo 45 zamestnancov. TV Global vsadila na príspevky z regionálneho spravodajstva. Podarilo sa jej dosiahnuť to, že televízia mala pokryté takmer všetky regióny Slovenska. V októbri roku 2000 vstúpil do TV Global vtedajší generálny riaditeľ televízie Nova Vladimír Železný.

Program na 2. marca bol ohlásený nasledovne - vysielanie otvoria o 19:00 Noviny a o 20:00 bude nasledovať súťažná šou Miss Universe Slovensko. Priamy prenos, ktorý mala vysielať nielen Jojka ale aj Nova. Televízia JOJ priniesla aj nové tváre. Väčšina z nich už pôsobila v TV Global alebo boli známi z regionálnych televízií aj slovenských rádií. Ako moderátor hlavnej spravodajskej relácie pôsobí od začiatku v televízii Ľuboš Sarnovský. Športové spravodajstvo od začiatku moderuje Lenka Čviriková Hriadelová, ktorá reláciu moderuje dodnes.

V septembri 2002 bolo jasné, že sa JOJka presťahuje do Bratislavy. 13. septembra 2002 o pol druhej v noci začala televízia signál šíriť z Bratislavy. Zamestnanci aj spravodajské štúdio ale zostali v Košiciach. Do hlavného mesta sa presťahovalo iba vysielacie pracovisko. Všetko okrem Novín bolo šírené z Bratislavy, prenajatých priestorov bývalých filmových štúdií na Kolibe. Koncom mesiaca sa do Bratislavy presťahovali aj zamestnanci s technikou. Televízia sa presťahovala za jednu noc. Po posledných košických Novinách zamestnanci všetko zbalili, naložili do nákladných áut a odviezli do Bratislavy. Nasledujúci deň sa už vysielali z Bratislavy aj Noviny. Keďže ale nestihli postaviť spravodajské štúdio, prvé noviny moderátori vysielali z vysielacieho pracoviska, v televíznej reči Odbavovacieho pracoviska (OP).

TV JOJ

"Televízia JOJ sa z malej lokálnej televízie stala najväčšou mediálnou skupinou na Slovensku. Samotné jubileum je pre nás veľkým darčekom, pretože je to dlhá cesta. Mnohí sú v televízii od jej začiatku a vytvorili sme si tu pracovnú rodinu, za čo som nesmierne šťastný," povedal generálny riaditeľ TV JOJ Marcel Grega. 

Spravodajské relácie 

Televízia vysiela aktuálne šesť spravodajských formátov: Ranné noviny,  Noviny o 12:00, Noviny o 17:00, KRIMI, Noviny a Šport. Súčasťou spravodajského bloku od 19:00 je aj Najlepšie počasie, ktoré hlásia fundovaní meteorológovia. Relácia KRIMI 2. februára oslávila svoje 14. narodeniny. Najmladšou spravodajskou reláciou sú Ranné noviny, ktoré začali vysielať 12. marca 2018 a už o niekoľko dní oslávia svoje 4. narodeniny. 

"Stále máme pred sebou nové výzvy. Veľmi sa teším úspechom a hovoria o tom aj čísla sledovanosti. Televízia JOJ bola lídrom za posledných pár mesiacov a na to môžeme byť právom hrdí, pretože je to naša spoločná práca. Oslavovať budeme s divákmi, pretože pre nich tú prácu robíme. Som veľmi rád, že to tak je a dnes sú diváci svojou priazňou veľmi naklonení k našej televízii," uviedol Grega. 

"K výročiu by som zaželal veľa spokojných divákov, pretože práve oni tvoria televíziu. Naša práca bez nich nemá zmysel. Televízii želám, aby v nej aj naďalej pracovali zamestnanci, ktorí sú spokojní, chodia do práce radi a každým svojim gestom chcú potešiť diváka, pretože iba takto sa dá vytvoriť dobrý obsah," dodal Grega. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy