Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Opatrenia proti kovidu sa uvoľňujú, v domovoch pre seniorov sú však radšej opatrní
Zdielať na

Opatrenia proti kovidu sa uvoľňujú, v domovoch pre seniorov sú však radšej opatrní

BARDEJOV / Uvoľnené pandemické opatrenia sa dotkli aj domovov pre seniorov. Niektoré však majú vlastné pravidlá, ktoré chcú zachovať. V sociálnom dome pre seniorov v Bardejove stále testujú zamestnancov a klientov dvakrát do týždňa. Testujú sa aj návštevy a to vrátane umelcov, ktorí do zariadenia prichádzajú klientov potešiť.

Hudba, spev a dobrá, nálada. Sociálne zariadenia ožívajú s uvoľňujúcimi sa opatreniami. Tak ako napríklad v Bardejove, keď na pokrstenie spevníka od klientov sociálneho domu, pozvali známu speváčku rusínskych a šarišských ľudových piesní. Tešila sa aj samotná Anka Poráčová. Ani pre umelcov to totiž nebolo vôbec ľahké obdobie.

Speváčka rusínskych a šarišských ľudových piesní Anna Poráčová vraví: "Bolo to niečo úžasné, vidieť tú radosť na ich tvárach".

Aj pri uvoľňovaní opatrení sú v mnohých domovoch pre seniorov naďalej opatrní. Napríklad v sociálnom dome z Bardejova, ktorý získal národnú cenu starostlivosti, svojich zamestnancov a klientov stále testujú dvakrát do týždňa. Testovať sa museli aj umelci, ktorí do zariadenia prišli ako návšteva, vrátane nášho štábu.

"Pre zdravie našich klientov, našich zamestnancov je to nevyhnutné," vyvsvetlil generálny riaditeľ sociálneho domu Jaroslav Živčák a dodal: "Aj keby tu prišli z úradu vlády, musia to podstúpiť."

Domovy pre seniorov si najmä v časoch pandémie vyžadujú obzvlášť zodpovedný prístup: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy