Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tatranskí podnikatelia veria, že jarné prázdniny budú konečne návratom do normálu
Zdielať na

Tatranskí podnikatelia veria, že jarné prázdniny budú konečne návratom do normálu

VYSOKÉ TATRY / Začali sa jarné prázdniny a vo Vysokých Tatrách očakávajú nasledujúce tri týždne nápor turistov. Hotely majú zaplnené rezervácie iba na 50 %, keďže karty stále mieša omikron. Cestovný ruch ale čaká na oživenie, ktoré by mohlo prísť koncom februára.

Východniarske prázdniny začali vo Vysokých Tatrách diétne. Ani na Štrbské Pleso to nebol taký nápor, na aký sme z minulých rokov zvyknutí. "V minulosti už aj pri východniarskych prázdninách praskali Tatry vo švíkoch, ale túto sezónu sme to zažili iba párkrát," vyjadrila sa riaditeľka OOCR Vysoké Tatry, Lucia Blašková. Pre turistov z východu sú Tatry dostupnejšie a na Štrbskom plese bolo veľa takých, ktorí ubytovanie v tatranských hoteloch nevyužívajú a jazdia sem na otočku. Naopak, turisti zo západu, ktorí si do našich veľhôr odbehli na víkend sľubujú, že keď príde ich prázdninový čas, do Tatier sa vrátia.

Naplnenosť stredísk pred prázdninami bola na úrovni 60 %, s blížiacim školským voľnom toto číslo stúplo na 80 %. "No postupne sa to plní, dnes sú nástupy, hádam to bude lepšie, a potom najviac máme klasicky cez bratislavský týždeň," dodal inštruktor lyžovania, Erik Badzík. "Všetci naozaj veríme, že prázdniny pomôžu podnikateľom v cestovnom ruchu sa trochu pozbierať," skonštatoval Marián Galajda, hovorca TMR. Už pred prázdninami avizovali hotelieri zdražovanie pobytov. Rozhodli sa tak pre niekoľkonásobné zvýšenie cien elektriny a plynu. Našli sa ale aj takí, ktorí ešte vyčkávajú a jarné prázdniny u nich zatiaľ drahšie nebudú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy