Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladé dievča zbili v detskom domove, zatlačiť na kompetentných musela jej sestra
Zdielať na

Mladé dievča zbili v detskom domove, zatlačiť na kompetentných musela jej sestra

POPRAD / V detskom domove v Tatranskej Lomnici mali chovanci zbiť neplnoleté dievča. Všetko začala riešiť jej staršia sestra a tá nie je spokojná s výsledkami vyšetrovania ani prístupom domova.

"Stalo sa to večer, ráno prišla do školy ako posledná a tvárila sa, akoby sa nič nedialo. V škole si to všimli a kontaktovali riaditeľku detského domova, ktorá potom bola nútená privolať políciu. Triasli sa jej ruky aj nohy, nevedela komunikovať, bála sa," vysvetlila Simona Banyacsiková, práve spomenutý súrodenec, a pokračovala: "Bola v kúpeľni a potom vošla do izby, kde už ju čakali deti. Zatvorili dvere, zapchali jej ústa a dobili ju palicou."

Podľa slov kompetentných sa v tom čase nachádzal v budove aj vychovávateľ, no bol na inom podlaží. O incidente sa dozvedel až sprostredkovane. Simonu však viac zarazil výsledok vyšetrovania. "Neboli zistené okolnosti, ktoré by viedli k podozreniu zo spáchania trestného činu a vec bola kvalifikovaná ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," povedal Daniel Džobanik, hovorca krajskej polície v Prešove. Rovnaké priestupky boli zaznamenané ešte štyri, bližšie sa však nevyjadril. "Polícia objasňovanie všetkých piatich skutkov ukončila a boli predložené Okresnému úradu v Poprade," doplnil.

Vyjadrenie poskytol aj zástupca ústavu, v ktorom bolo napadnuté dievča ubytované. "Centrum pre deti a rodiny Poprad k celej situácii pristupuje s maximálnou vážnosťou a dôležitosťou. Plne spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny bolo o incidente informované. Vzhľadom na citlivosť prípadu nie je možné uviesť viac informácií," prehlásila Marianna Šebová z kancelárie generálneho riaditeľa ÚPSVaR.

Simone logicky záleží hlavne na zdraví sestry a bojí sa, že podobné správanie páchateľov môže pokračovať. "Deti, ktoré jej ublížili, sú naďalej v detskom domove, a ona tiež. Malo by sa to nejak riešiť, to, že tam je, neznamená, že by nemala mať rovnaké práva ako ostatné deti," uzavrela.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy