Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Teror na sociálnej sieti. Vážne chorej žene sa ľudia vyhrážajú smrťou, psychicky ju týrajú a šikanujú
Zdielať na

Teror na sociálnej sieti. Vážne chorej žene sa ľudia vyhrážajú smrťou, psychicky ju týrajú a šikanujú

TOPOĽČIANKY / Vyhrážky zabitím a nadávky. Dennodenne ich zažíva 35-ročná invalidná dôchodkyňa. Deje sa to na sociálnej sieti a chodia jej aj vulgárne zvukové nahrávky. Janka z Topoľčianok hovorí, že všetko začalo potom, ako zverejnila príbeh o svojej chorobe a ľudí žiadala o pomoc.

Mladá žena žila úplne bežný život, vlastnila malý obchod, stretávala sa s priateľmi. Jej život sa obrátil naruby potom, ako vážne ochorela. "Som invalidná dôchodkyňa a mám ochorenie hrubého čreva. Ja žijem zo 147 eur to je môj príjem, iný príjem nemám," povedala obeť vyhrážok Jana Biharyová.

Pracovať viac Janka nemohla, a tak prišli aj finančné problémy. O tom, ako sa jej ťažko žije napísala na sociálnej sieti a ozvala sa nadácia ale aj ľudia a začali jej pomáhať. Teraz sa bojí o život. "Bojovala som na jiske o život s ochorením, teraz bojujem so psychickým týraním a šikanovaním," uviedla Janka. 

Ataky na sociálnej sieti podľa Janky z Topoľčianok začali vo veľkom zhruba pred dvomi týždňami. "Vyhrážali sa mi, že ma zabijú a vedia moju adresu," povedala Janka. Chodia jej aj nahrávky plné vulgarizmov a správy plné nadávok. Nadávky sú aj verejne na jej profile. "Oni mi prajú smrť, že si ma nájdu, že vedia kde som, bojím sa vychádzať z domu," uviedla. 

Komunikácia s ľuďmi Janke veľmi psychicky pomáha, zrušiť profil by si preto na sociálnej sieti nechcela. Vďačná je aj za pomoc bez, ktorej by ani nevyžila. "Ja som sa psychicky zrútila položila, nespávam a mám problémy s jedlom," opísala. 

Žena sa už obrátila aj na polícia a podala trestné oznámenie. Prípad je v štádiu vyšetrovania. "Polícia prijala oznámenie a momentálne prebieha šetrenie," povedala hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. "Motív bude možno závisť, ja neviem, čo mi závidia, lebo je ledva žijem," dodala Janka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy