Oblačno
16°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Rekonštrukcia pokusu o vraždu. Proti sebe stáli dvaja muži - jeden s atrapou krompáča, druhý pištole
Zdielať na

Rekonštrukcia pokusu o vraždu. Proti sebe stáli dvaja muži - jeden s atrapou krompáča, druhý pištole

SVTELICE / Jeden muž s krompáčom v ruke, druhý s nabitou pištoľou – v prípade obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu dnes od rána prebiehala rekonštrukcia. Strelec aj muž, ktorého zasiahla guľka sa stretli znova na mieste činu. Vyšetrovateľom detailne ukazovali, čo všetko sa v osudný večer stalo.

Takmer po šiestich mesiacoch od spáchania zločinu sa vyšetrovatelia a kriminalisti na miesto činu znova vrátili. No nielen oni. Z väzby priviezli 58-ročného muža, ktorého polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Takto v putách kráčal do svojho domu. Zatiaľ, čo bezprostredne po streľbe sa priznal k tomu, že strieľal, dnes mlčal.

Krok za krokom, minútu po minúte – vyšetrovatelia kládli dôraz aj na ten najmenší detail. Mladší z aktérov prichádza s krompáčom v ruke k domu, starší je vo vnútri. Obeťou útoku je 23-ročný muž. Na záberoch vidieť, ako pred dverami domu stojí s krompáčom v ruke a neskôr sa s ním aj zaženie. Následne ho zasiahla guľka rovno do hrudníka a on zostal nehybne ležať na zemi.

O udalosti sme sa rozprávali s miestnymi obyvateľmi. Povedali nám, že obaja muži spolu veľmi dobre vychádzali. Podľa nich hlavnú úlohu zohral alkohol a dnes už zrejme obaja ľutujú, že hádka zašla až takto ďaleko. "V prípade stále nie je možné povedať bližšie informácie, keďže vec je stále v štádiu vyšetrovania. Žiadna ďalšia osoba nebola obvinená," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy