Jasno
15°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Výstavba diaľnic na Slovensku je nekonečným príbehom: Potemkinov obchvat riešia zákonom
Zdielať na

Výstavba diaľnic na Slovensku je nekonečným príbehom: Potemkinov obchvat riešia zákonom

BRATISLAVA / Výstavba diaľnic na Slovensku je nekonečným príbehom. Ministerstvo dopravy aktuálne v parlamente presadilo, aby sa legislatívny proces pred samotnou stavbou urýchlil. Súvisí to konkrétne s potemkinovskou prípojkou D1 na nový obchvat Bratislavy. Hoci je hotový, z D1 sa naň nedostanete.

D4 má byť bratislavským obchvatom, ale niekoľko metrov chýba. Bola to práve televízia JOJ, ktorá upozornila na to, že diaľničný obchvat Bratislavy je vlastne len cestou medzi Jarovcami a Račou. "Sú tam objektívne aj subjektívne dôvody," uviedol minister dopravy Andrej Doležal (Sme rodina).

Minister dopravy otvorene hovorí, že spúšťačom novely zákona bol práve smutný záber na dokončený obchvat od Španielov. Minister prišiel s riešením v podobe zmeny legislatívy. "Investor, v tomto prípade NDS nemusí čakať na právoplatnosť rozhodnutia, je to na jeho riziko," tvrdí Doležal. 

Konkrétny dátum, kedy obchvat Bratislavy bude aj diaľničným obchvatom, sme sa nedozvedeli. "Keď si to zrátate, urýchli sa stavba o rok aj viac," hovorí Doležal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy