Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Komplikácie v Prievidzi. V meste sa vykoľajil vlak a to rovno na hlavnej ceste
Zdielať na

Komplikácie v Prievidzi. V meste sa vykoľajil vlak a to rovno na hlavnej ceste

PRIEVIDZA / V Prievidzi sa dnes vykoľajil vlak. Našťastie sa len rozbiehal zo stanice, keď zrazu vybehol mimo koľaje. Príčiny nehody nateraz známe nie sú. Cestujúci, ktorí smerovali do Vrútok sa našťastie nezranili. Vlak sa však vykoľajil na priecestí, a tak zablokoval aj frekventovanú cestu.

Krátko pred jednou popoludní sa ľuďom prechádzajúcim centrom Prievidze naskytol takýto pohľad. Osobný vlak skončil mimo koľají. Vlak smeroval do Vrútok. Len čo však vyšiel z prievidzskej stanice vykoľajil sa. "Zrazu to začalo hrkať, trochu nás poprehadzovalo, nebolo to nič príjemné. Určite sme sa zľakli," uviedli cestujúci. 

"Vlak Železničnej spoločnosti Slovensko sa pri odchode zo stanice na výhybke vykoľajil so štyrmi osami," povedal hovorca ZSSK Tomáš Kováč. Niekoľkotonový kolos sa prednou časťou chvíľu šúchal po koľajach. Našťastie na neprevrátil. 

Vlak sa vykoľajil priamo na železničnom priecestí, zablokoval tak hlavnú dopravnú tepnu v meste. Autá museli odkláňať po bočných uličkách. "Okolnosti vykoľajenia vlaku budú predmetom vyšetrovania," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. 

"Dokážeme to obchádzať, jazdíme po druhej koľaji zníženou rýchlosťou," povedala hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. Vlak sa v týchto chvíľach snažia dostať naspäť na koľaje chlapi za pomoci špeciálneho hydraulického prístroja. "Prevádzku plánujeme spustiť najskôr zajtra ráno," dodala Achbergerová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy