Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kandidátka na detskú ombudsmanku Hatráková: Za seba som hlasovala, lebo som voľbu vnímala ako ohrozujúcu
Zdielať na

Kandidátka na detskú ombudsmanku Hatráková: Za seba som hlasovala, lebo som voľbu vnímala ako ohrozujúcu

BRATISLAVA / Medializované informácie o jej neodbornom prístupe k prípadom, ktorým sa poslankyňa Katarína Hatráková (OĽaNO) v minulosti venovala ako psychologička, vníma ako lynč. Katarína Hatráková, ktorá v prvej voľbe dva razy hlasovala sama za seba tvrdí, že to už neurobí. Cítila sa totiž ohrozená súpermi.

Len včera zaslala Katarína Hatráková stanovisko do médií s tým, že informácie o jej neodbornosti vníma ako útoky niektorých médií prostredníctvom skreslených informácií vytrhávaných z kontextu. Uviedla aj, že ich považuje za účelové a zavádzajúce. "Preto sa voči nim budem brániť všetkými dostupnými prostriedkami," dodala Hatráková.  

Poslankyňa sa vyjadrila, že svoju kandidatúru nechcela vôbec komentovať. "Neutíchajúce mediálne útoky ma však primäli k tomu, aby som zaujala k nim jasné stanovisko adresované nielen médiám, ale i kolegom poslancom, ktorí sú denne s touto témou konfrontovaní," poznamenala vo vyhlásení a dodala, že záujem médií chápe rovnako, ako vysoké odborné a etické nároky, ktoré sú od funkcie detského ombudsmana vyžadované. 

"Musím však konštatovať, že odbornosť nikoho nezaujíma. Zavádzajúca interpretácia citlivých prípadov nešťastných rodín či partnerov, podotýkam – aj stále otvorených živých káuz, spolu s vytrhávaním mojich vyjadrení z kontextu, neodborné hodnotenie mojich postupov pri komunikácii s klientmi alebo úradmi do značnej miery znevažujú nielen moju prácu, renomé a moje meno, ale predovšetkým masírujú verejnosť spôsobom, ktorý považujem za neprofesionálny a nekorektný," pokračovala ďalej s tým, že odkazovala na text, ktorý vyšiel v Hospodárskych novinách. Tie sa venovali podozreniam, že Katarína Hatráková sa počas poslaneckých prieskumov mohla dostať k prípadom, ktorým sa venovala ako politička. 

Denník N následne zverejnil svedecké výpovede žien, ktoré sa na ňu obrátili v prípadoch domáceho násilia. Na vypočutí na parlamentnom výbore sa poslankyňa vyjadrila, že aj násilník môže byť dobrým rodičom. V ďalšom z rozhovorov sa vyjadrila, že pozícia násilníka sa mení a facke môže predchádzať to, že žena berie mužovi peniaze z peňaženky. Hatráková zároveň v prvej voľbe hlasovala sama za seba - a to rovno dva krát. 

Viac sa dozviete vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy