Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Prezidentkin prejav písala jej poradkyňa, nie Tomáš Valášek, reaguje kancelária prezidentky
Zdielať na

Prezidentkin prejav písala jej poradkyňa, nie Tomáš Valášek, reaguje kancelária prezidentky

BRATISLAVA / Prezidentka Zuzana Čaputová čelí kritike opozície, ale aj Igora Matoviča za to, že jej prejav k Ukrajine bol písaný na počítači poslanca Tomáša Valáška, ktorý nedávno vstúpil do Progresívneho Slovenska. Upozornil na to portál refresher.sk.

Z vlastností dokumentu „Vyhlásenie v súvislosti s napätou situáciou na Ukrajine“ vyplýva, že ako autor bol prednastavený poslanec Tomáš Valášek, ktorého manželka Jana Kobzová pracuje ako poradkyňa hlavy štátu.

Prezidentská kancelária v reakcii uviedla, že dokument písala Valáškova manželka na ich domácom počítači. Jana Kobzová totiž oficiálne pracuje ako poradkyňa Zuzany Čaputovej pre zahraničnú politiku. Našu prezidentku ostro kritizoval Robert Fico, ktorý po otázke novinárky priznal, že prejavy občas píšu aj jemu.

"Jana Kobzová je poradkyňou prezidentky pre zahraničnú politiku a Tomáš Valášek je jej manžel. Ako poradkyňa pripravovala podklad k vyhláseniu prezidentky a písala ho na počítači, ktorý doma využívajú ako manželia spoločne. To je dôvod, prečo sa vo vlastnostiach dokumentu objavilo jeho meno,“ povedal hovorca Martin Strižinec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy