Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vo veku 64 rokov zomrel bývalý minister školstva László Szigeti
Zdielať na

Vo veku 64 rokov zomrel bývalý minister školstva László Szigeti

SLOVENSKO / Szigeti bol dvojnásobným štátnym tajomníkom na ministerstve školstva v obidvoch vládach Mikuláša Dzurindu a neskôr v roku 2006 sa stal aj ministrom školstva, kde nahradil Martina Fronca.

O jeho úmrtí informovala ako prvá strana Aliancia - Szövetség na svojej sociálnej sieti. "Veľká strata pre našu komunitu. V tvojej osobnosti odišiel aj dobrý priateľ. Drahý Laci, ďakujem za všetko," vyjadril sa predseda strany Forró Krisztián.

Súčasný minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling, vyjadril sústrasť rodine a pozostalým zosnulého bývalého ministra školstva Lászlóa Szigetiho. Vo svojom profile na sociálnej sieti uviedol, že na ministerstve im bude Szigetiho pripomínať jeho portrét na chodbe s fotografiami bývalých ministrov a ministeriek. "Jeho život aj práca boli úzko späté so školstvom, ako aj so samotným ministerstvom. Bol učiteľom matematiky a zemepisu, neskôr riaditeľom školy, následne sa stal poslancom Národnej rady SR a pôsobil v školskom výbore, kde sa neskôr stal podpredsedom," vyjadril sa Gröhling. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy