Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO: Nočná služba policajtov sa zmenila na naháňačku. Prešovčan sa pokúsil vykradnúť mäsiareň
Zdielať na

VIDEO: Nočná služba policajtov sa zmenila na naháňačku. Prešovčan sa pokúsil vykradnúť mäsiareň

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Nočná služba policajtov v Spišskej Novej Vsi sa zvrtla hlásením o pokuse vlámania do predajne. Keďže možného páchateľa vyrušili, dal sa na útek. Naháňačka nebola jednoduchá. Prešovčan utekal medzi domami cez záhrady. Rýchly bežec sa im zdanlivo stratil, no prezradili ho stopy v novostavbe. Aj tento prípad ukazuje, že policajti to s páchateľmi nemajú jednoduché.

Všetko to začalo hlásením na políciu, že sa neznáma osoba pokúša dostať do predajne mäsiarne. Na sídlisko Západ vyrazili všetky dostupné hliadky z mesta a pridali sa aj železniční policajti. Zlodeja zaujímali dvere. Zlodej zase zaujímal obyvateľa sídliska, ktorému bolo podozrivé, že sa do nich chce niekto dostať po dvadsiatej druhej hodine. V momente keď muž zbadal policajtov dal sa na útek. 

"Podozrivá osoba mala utekať medzi bytovky na sídlisku v Spišskej Novej Vsi. Niekoľko policajných hliadok začalo pátrať po osobe, ktorá bola spozorovaná v blízkosti potoku na Kováčskej ulici v Spišskej Novej Vsi. V zmysle zákona o Policajnom zbore bola osoba vyzvaná, aby zastavila, avšak dala sa na útek smerom cez potok a následne k záhradkám," povedala hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Policajti tak prešli do Smižian, kde im zmizol z dohľadu. No jeho trasu prezrádzali stopy v snehu. Niektoré hliadky kontrolovali ulice a cesty, iné zase utekali po stopách, cez záhrady rodinných domov.

Hliadkam pomohli aj obyvatelia v časti Pansky kruh. Tí videli ako zvláštny muž vbehol do stavby. Policajti našli poškodené dvere a tak sa dali na pátranie objektu. "Policajti osobu našli na povale novostavby, ako sa ukrýva pod slamou. Na opakované výzvy policajtov, aby opustila priestory novostavby a vyšla von, osoba nereagovala," uviedla Ivanová.

Muž bol dezorientovaný ani nevedel policajtom vysvetliť, čo robí v novostavbe a kedy tam prišiel. "Osoba bola podrobená dychovej skúške s výsledkom 0,94 promile. 44-ročný muž bol po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnený do cely policajného zaistenia a polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin krádeže v štádiu pokusu," uviedla Ivanová. 

Policajti pri obhliadke miesta činu našli aj skrutkovač, ktorý muž pri úteku odhodil a taktiež zapaľovač. Viac informácií nám policajti na teraz nemohli poskytnúť. 

Video z naháňačky si môžete pozrieť tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy