Skoro jasno
15°
Bratislava
Špecializovaný trestný súd rozhodol o vzatí do väzby extrémistu Magáta
Zdielať na

Špecializovaný trestný súd rozhodol o vzatí do väzby extrémistu Magáta

PEZINOK / Portál aktuality.sk informovali o rozsudku Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Súd rozhodoval o extrémistovi Mariánovi Magátovi. Obvinený je z 37 skutkov extrémizmu.

Ako prvý o rozsudku informoval portál aktuality.sk. "Sudca pre prípravné konanie ŠTS Pezinok dnes rozhodol o vzatí do väzby obvineného M. M., ktorý je trestne stíhaný pre 37 skutkov rôznorodej extrémistickej trestnej činnosti zameranej najmä na popieranie holokaustu,“ informoval vo štvrtok predpoludním Úrad Špeciálnej prokuratúry. Marián Magát voči rozhodnutiu podal sťažnosť, rozhodovať bude Najvyšší súd SR.

Popiera holokaust

Magát je obvinený z popierania holokaustu na internete. Súčasťou obvinenia je aj jeho kniha Židokracia. V minulosti kandidoval za Ľudovú stranu Naše Slovensko do parlamentu. V roku 2013 nazval „mierotvorcom, skvelým ekonómom, rečníkom a človekom so srdcom na správnom mieste“ Adolfa Hitlera. 

Obvinený bol už v minulosti

Koncom júla 2015 Mariána Magáta prokuratúra obžalovala aj zo zločinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd a prečinu popierania a schvaľovania holokaustu a zločinov politických režimov. V prípade dokázania viny mu v tomto prípade hrozilo až osem rokov väzenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy