Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rodina roky terorizuje ostatných susedov. Zúfalí vlastníci bytov sa obracajú na políciu
Zdielať na

Rodina roky terorizuje ostatných susedov. Zúfalí vlastníci bytov sa obracajú na políciu

SNINA / Život s problematickými susedmi vám môže úplne zničiť život, lenže riešenie vôbec nie je jednoduché. Svoje o tom vedia obyvatelia bytovky v Snine, ktorých jedna rodina terorizuje už tri roky. Tvrdia, že ostatným obyvateľom sypú pred vchodové dvere hlinu alebo rôzny odpad. A hoci to znie ako zlý vtip, trinástim rodinám zo Sniny do smiechu nie je. Zúfalí vlastníci bytov sa obracajú na políciu, no každé oznámenie končí iba ako priestupok.

"Múku hádže teraz momentálne, ale už bola aj hlina, moč, výkaly, aj cukor už bol," povedal jeden z obyvateľov bytovky. Vo vchode bytového domu žije šestnásť rodín. Trinásti z nich sa takmer každý týždeň obracia na políciu aj úrady, a žiadajú pomoc. Tri roky ale stojí ich problém na bode mrazu a oni musia čeliť nielen vyhrážaniu smrťou, ale aj fyzickým útokom.

"Oni sú traja – manžel, manželka a dcéra. A manžel už napadol mňa aj moje deti. Párkrát sa mi už vyhrážala, že ma zabije," uviedla obyvateľka bytovky. 

Rodine sme zaklopali na dvere. Chceli sme sa spýtať, kde je pravda a ponúkli im priestor na vyjadrenie. "Neobťažujte nás. Stále klamú, my jediní sme na vine," povedala dcéra. 

Na ich nevhodné správanie upozorňujú už aj iní obyvatelia mesta, ktorým do schránok vhadzujú listy. "Tu máme papiere, ktoré rozhadzujú po celej Snine, že nás treba zabiť. Obvinila môjho syna, manžela, že fotia malé deti," hovorí obyvateľka bytovky. 

Doteraz nepomohli zásahy policajtov ani písomné upozornenia. Na základe opakovaných sťažností od vlastníkov bytov začalo tento problém riešiť už aj bytové družstvo. Sťažnosť podpísalo trinásť zo šestnástich vlastníkov bytov. 

"V uvedenom prípade sa nejedná o „nespokojnosť“ jedného vlastníka bytu v bytovom dome ale o situáciu, kedy táto rodina svojím konaním zasahuje do subjektívnych práv všetkých vlastníkov bytov vo vchode bytového domu," povedal predseda predstavenstva a riaditeľ bytového družstva František Fecko. 

Všetky v minulosti prijaté oznámenia polícia preverila ako priestupky. A bytové družstvo nemôže suplovať orgány polície či súdov. Vlastníci bytov boli preto nútení pritvrdiť a rozhodli sa celú vec vziať do vlastných rúk.

"Po poslednej sťažnosti obyvateľov zo dňa 13.1.2022 sme začali pripravovať súdnu žalobu, aby súd nariadil predaj bytu neprispôsobivého vlastníka," uviedol Fecko. 

"Všetci o tom probléme vedia, aj polícia, aj mestský úrad, okresný úrad a nikto s tým nič nerobí," dodal obyvateľ bytovky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy