Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
NAKA vykonala raziu: 12 osôb je obvinených z korupcie vrátane Bernarda Slobodníka
Zdielať na

NAKA vykonala raziu: 12 osôb je obvinených z korupcie vrátane Bernarda Slobodníka

NITRA / v utorok, 18. januára, Národná kriminálna agentúra NAKA vykonala veľkú policajnú raziu, pri ktorej obvinila 12 osôb z korupcie. Ako prvý o tom informoval spravodajský portál Aktuality.sk. Má ísť o rozsiahlu korupciu z prostredia štátnych inštitúcií. Jedným z obvinených je aj bývalý riaditeľ finančnej polície Bernard Slobodník.

Ex-riaditeľ finančnej polície je obvinený

Národná kriminálna agentúra pokračuje v objasňovaní rozsiahlej korupcie v prostredí Kriminálneho úradu finančnej správy, ale aj v iných inštitúciách a v samotnej polícii. V utorok, 18. januára, ráno zadržali viacero osôb a dvanásť už obvinili.
Medzi nimi aj viacnásobne trestne stíhaného ex-riaditeľa finančnej polície Bernarda Slobodníka. Zločinecká skupina mala získavať úplatky za krytie ilegálneho obchodu, výroby cigariet, či kšeftov s pohonnými hmotami. Za ochranu pred vyšetrovaním platili podnikatelia úplatky aj policajtom. NAKA už obvinila funkcionára Krajského inšpektorátu práce v Nitre. V prípade figuruje ako svedok aj trestne stíhaný ex-riaditeľ daňových kriminalistov Ľudovít Makó.
"Ja neviem, mňa len vyšetrovateľ predvolal na výsluch na 16:00," uviedol obvinený ex-riaditeľ finančnej polície Bernard Slobodník. Na otázku, či je jedným z obvinených v rámci razie NAKA Slobodník odpovedal: "V jednom skutku som obvinený, áno. Jedná sa len o jednu vec, ktorú idem vysvetliť. To je všetko." Danú vec ale ozrejmiť odmietol. 

Rozsiahla policajná razia

Polícia Slovenskej republiky zverejnila na svojej sociálnej sieti Facebook informáciu, v ktorej uvádza, že "Vyšetrovateľ NAKA v utorok, 18. januára, obvinil 12 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z trestného činu korupcie."

Pričom z daného počtu obvinených boli štyri osoby zadržané. Išlo o osoby pôsobiace v rôznych štátnych inštitúciách. Polícia na svoje sociálnej sieti dodáva, že "vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť viac informácií." 

Právnička jedného z obvinených Karola Ceba, Ivana Kochanská, pre TV JOJ uviedla, že je pravda, že jej klient bol zadržaný. Zatiaľ jej nebolo doručené uznesenie. V utorok, 18. januára, od 16:00 bolo naplánované vypočúvanie jej klienta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy