Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pôjde Norbert Bödör opäť do väzby? Vyšetrovateľ predložil svoj návrh
Zdielať na

Pôjde Norbert Bödör opäť do väzby? Vyšetrovateľ predložil svoj návrh

BRATISLAVA / Vyšetrovateľ predložil spis s podnetom na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Vo štvrtok, 13. januára, po roku a pol prepustili na slobodu nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Na slobode nebol dlhšie ako niekoľko hodín. Polícia ho zadržala a noc strávil v cele policajného zaistenia.

Po návšteve na prezídiu

Obhajca nitrianskeho podnikateľa Marek Para v piatok, 14. januára navštívil prezídium. Podľa jeho vyjadrení stále čakajú na krok zo strany vyšetrovateľky. "Dozvedel som sa, že sa dozviem. V podstate stále napriek tej z môjho pohľadu predstieranej neodkladnosti došlo k nejakému odkladu. V súčasnosti čakáme na rozhodnutie pani vyšetrovateľky, ktoré už podľa mňa zintenzívnilo to samotné omeškanie v tomto prípade," okomentoval svoju návštevu Para. 

Všetko sa má týkať valčekov a úplatku pol milióna

Policajné prezídium potvrdilo, že ide o kauzu valčeky, kde mal Norbert Bödör dať 550 tisíc eur úplatok. "Detaily toho prípadu nie sú teraz v súčasnosti ani tak podstatné. Podstatné je, že je tam jeden dôkaz, ktorý je vyvracaný radom iných dôkazov. Ten dôkazný materiál je extrémne slabý, chudobný, v podstate zle zadokumentovaný. Dnes skúmame len dôvody zadržania a tie sú absolútne nezákonné," vysvetlil Para. 

Obhajca Para: Od rána kontaktujem vyšetrovateľku

Na policajné prezídium sa dnes, 14. januára, dostavil obhajca podnikateľa s tým, že vyšetrovateľku neustále kontaktuje pre viac informácií. "Od rána kontaktujem vyšetrovateľku, ktorá chcela konať neodkladne. Pani vyšetrovateľka odkladá nás vyrozumenie ako bude konať ďalej, takže neodkladnosť viedla k odkladom a my čakáme, že sa nejako vyjadrí pani vyšetrovateľka. Trpezlivo čakáme," povedal pri príchode Marek Para. Ešte včera označil zadržanie polície za "pošliapanie základných práv."

Potom ako Norberta Bödöra zadržali, previezli ho na policajné prezídium do Bratislavy. Vyšetrovatelia ho nechali v cele policajného zaistenia. Podľa jeho advokáta Mareka Paru je jeho ponechanie v CPZ nezákonné. Bödörovi nebolo ani odôvodnené, prečo v CPZ zostáva. 

"Namietali sme, že nám neposkytli žiadne informácie... Zároveň nám neumožnili ani nahliadnuť do spisu. Nie je možné, že nám neumožnili nahliadnúť do spisu z dôvodu, že je príliš krátka lehota. Pošliapali základné práva a právo na nahliadnutie do spisu," uviedol vo štvrtok večer Marek Para. 

Zadržanie by malo súvisieť s kauzou Judáš

Polícia Bödöra zadržala v inej trestnej činnosti. Informáciu potvrdila hovorkyňa ministerstva vnútra, Andrea Dobiášová: "v tejto chvíli môžeme potvrdiť, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry zadržal Norberta B. obvineného v inej trestnej činnosti. Zatiaľ nemôžeme poskytnúť iné ďalšie informácie."

Podľa Mareka Paru by zadržanie malo súvisieť s prípadom známym verejnosti ako kauza Judáš. "Bol už riadne doma so svojou rodinou," odpovedal Para na otázku, kde sa v čase zadržania nachádzal jeho klient Norbert Bödör. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy