Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Štefan Hamran o prípade zbitého dievčaťa: Buďte zdržanliví, nechajte políciu pracovať
Zdielať na

Štefan Hamran o prípade zbitého dievčaťa: Buďte zdržanliví, nechajte políciu pracovať

BRATISLAVA / K prípadu zbitého dievčaťa sa vyjadril dočasný policajný šéf Štefan Hamran. Podľa jeho slov má polícia k dispozícii materiály, ktoré nemá k dispozícii široká verejnosť.

"O prípad sa intenzívne zaujímam, komunikujem priamo s riaditeľom krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava," vyjadril sa dočasne poverený šéf polície Štefan Hamran. Prostredníctvom sociálnej siete vyzval politikov aj verejnosť, aby sa k prípadu nevyjadrovali, podľa neho to vyšetreniu prípadu neprospieva. "By som chcel vyzvať verejnosť a politikov, aby boli v prípade napadnutia maloletého dievčaťa vo svojich vyjadreniach zdržanliví a nechali pracovať policajtov, profesionálov, ktorí sa prípadu intenzívne venujú. Predčasné závery a zbytočné eskalovanie napätia vyšetrovanie sťažuje."

"Konanie sa momentálne nachádza v štádiu, v ktorom napriek našej úprimnej vôli nie je možné poskytnúť bližšie informácie. K prípadu sa vyjadrím osobne, hneď ako to procesná situácia umožní," okomentoval aktuálny stav vyšetrovania. Vo svojom stanovisku ubezpečil verejnosť, že všetko prebieha v medziach zákona.

Trestných činov môže pribudnúť

V tlačovej správe od hovorcu Policajného zboru Bratislava Michala Szeiffa informujú o prípade. "Nie je vylúčené, že v priebehu dnešného dňa, na základe doposiaľ vykonaných procesných úkonov, dôjde k prekvalifikovaniu, resp. rozšíreniu trestného stíhania aj o ďalšie trestné činy," uviedli v správe. Podľa polície je predmetom aj podozrenie zo spáchania trestného činu podnecovania. "Toho sa mal dopustiť doposiaľ neznámy páchateľ, ktorý verejne vyzýva na hromadné neplnenie dôležitej povinnosti uloženej zákonom. Pripomíname, že na území celej Slovenskej republiky je aj naďalej platný zákaz zhromažďovania sa v počte nad 6 osôb okrem osôb žijúcich v jednej domácnosti," odkázali verejnosti.

​Tínedžeri mali vlákať iba 11-ročné dievča do areálu bývalého družstva v Alžbetinom dvore, kde ju mali zbiť, opiť a ešte si to nahrali na mobil. Tínedžerka skončila po incidente v nemocnici. Zverejnené boli aj profily tínedžerov, ktorí sa v tom čase nachádzali v areáli bývalého družstva v Alžbetinom dvore. Aj v nich sa spustila diskusia plná nenávisti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy