Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Darované Vianoce: Invalidná dôchodkyňa s tromi deťmi žije v maštali. Na mesiac im ostáva 120 eur
Zdielať na

Darované Vianoce: Invalidná dôchodkyňa s tromi deťmi žije v maštali. Na mesiac im ostáva 120 eur

ONDREJOVCE / 52-ročná Katarína z Ondrejoviec prišla pre zdravotné problémy o prácu a nevládala platiť podnájom. S deťmi sa musela vysťahovať a tak sa ocitli pred rokmi v starej hospodárskej budove ktorá kedysi slúžila ako maštaľ. Invalidná dôchodkyňa ráta každý cent, aby rodina vyžila a už dospievajúce deti mohli dochádzať do škôl. Vďaka anonymnému darcovi z Košíc však prišla pomoc, skultúrnili sme im bývanie a ďalšími vecami urobili radosť nielen deťom, ale aj mame.

"Ťažko sa mi žije," komentovala situáciu pani Katarína. Rodina z Ondrejoviec býva v budove, ktorá kedysi slúžila pre zvieratá sú radi, že majú aspoň strechu nad hlavou. "Je to zle bohužiaľ tým deťom neviem zabezpečiť ako by malo byť," uviedla Katarína. 

Štvorčlenná rodina žila po podnájmoch, no pred 10 rokmi pani Katarína ochorela a prišla o prácu, už si to nemohla dovoliť. K dispozícii majú iba časť maštale a všetci sú v jednej miestnosti. Tá slúži ako kuchyňa a spálňa. Mama, pracovať nemôže. "Mňa už 2 krát operovali aj noha mi visí," povedala pani Katarína. 

Na živobytie majú len pár eur. Pre mamu je však dôležité aby 17-ročný Tiborko a 18-ročná Erika doštudovali. Majú ešte dospelého brata Zoltána, ktorý tiež finančne pomáhal, no ten pred časom prišiel o prácu.

"Tých 120 eur a z toho musím deťom dať do školy na preukážky aj do školy, čo potrebujú málo mi zostane," uviedla pani Katarína. Anonymný darca z Košíc opäť pomohol a tak sme rodinke mohli vyčariť úsmevy na tvárach. Kúria len v piecke a keďže majú staré okná a dvere, ktorá netesnia dostali úplne nové. Súrodenci potrebovali aj teplé oblečenie, topánky a tablety na online výučbu. 

Vďaka anonymnému darcovi z Košíc môžeme pomôcť aj samotnej mamičke potrebovala by totiž posteľ, keďže má problémy s chrbticou. "Mama má radosť, že má posteľ," povedala Erika. 

Rodina nemá ani vodu, umývajú sa v miestnosti, je však poriadna zima. Erika tak sníva ešte o kúpeľni, no a aj Tiborka nás prekvapil jediné čo hlavne chce je mať prácu. "Spraviť si vodičský preukaz a zamestnať sa na družstve," dodal syn Tibor.   

Súvisiace články

Najčítanejšie správy