Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
6 známych mýtov spojených s výberom parfumu
Zdielať na

6 známych mýtov spojených s výberom parfumu

Zdroj: makeup.sk

Lacná toaletná voda, analógové parfumy, colná konfiškácia – to všetko sa dá spojiť pod jeden názov: licencovaná parfuméria, čiže parfumy, ktoré sa vyrábajú v rozvojových krajinách na základe licencie od známych značiek

Lacná toaletná voda, analógové parfumy, colná konfiškácia – to všetko sa dá spojiť pod jeden názov: licencovaná parfuméria, čiže parfumy, ktoré sa vyrábajú v rozvojových krajinách na základe licencie od známych značiek.

Mýtus 1. Hodnota za peniaze.

Drahšie znamená lepšie. Oveľa drahšie znamená oveľa lepšie! Vôbec nie. Ak sa bavíme o parfumoch, tak tu tento princíp nefunguje a rozdiel v cene nezodpovedá rozdielu v kvalite. Ak zaplatíte 6 až 8 krát menej za licenčný parfum, dostanete toaletnú vodu, ktorá sa veľmi nelíši od originálu. Nie je to prekvapujúce, pretože pri kúpe originálneho parfumu platíte aj obrovské výdavky na reklamu, dizajn balenia, značku, drahú európsku prácu a pod. Ak ste však ochotní dať niekoľko tisíc za kolekciu vôní, toto potešenie si môžete dopriať.

Mýtus 2. Trvácnosť parfumu.

Verí sa, že originálne parfumy musia mať vyššiu trvácnosť. Nie každý však vie, že na perzistenciu parfumov má vplyv nielen ich zloženie, ale aj vlastnosti ľudskej pokožky, hormóny a celkový zdravotný stav človeka. Rozdiel medzi výdržou originálnych a licenčných parfumov je v priemere 2 - 3 hodiny. To znamená, že originálna toaletná voda "vonia" 6 - 8 hodín, licencovaná 3 - 5. Na druhej strane, vďaka krátkej trvácnosti pafumu môžete vône striedať počas celého dňa. V Turecku existujú tajné dielne, ktoré pripravujú parfumy nízkej kvality a vydávajú ich ako licencované. V priebehu rokov sme však nadviazali spoluprácu s poprednými dodávateľmi, ktorých spoľahlivosť je zaručená.

Mýtus 3. Zloženie

Niektorí ľudia veria, že originálny parfum obsahuje iba prírodné zložky, ale nie je to tak. Zloženie všetkých parfumov je rovnaké: alkohol, voda a zloženie parfumu, ktoré obsahuje prírodné aj syntetické zložky. Jediný rozdiel je v proporciách. Koncentrácia aromatických olejov v originálnych parfumoch je v priemere o 5 - 7% vyššia ako v licencovaných (hovoríme o toaletných vodách, pomery v parfumoch sú rôzne).

Mýtus 4. Rozdiel medzi príchuťami je okamžite viditeľný.

Nie je to pravda a rozdiel nie je vždy viditeľný. Ak vás požiadajú o porovnanie dvoch vôní z dvoch flakónov, s najväčšou pravdepodobnosťou nebudete vedieť presne určiť, ktorá je originál. Jediné, čo môže byť viditeľné pri licencii, je menšia trvácnosť.

makeup.sk

Mýtus 5. Balenie.

Existujú názory, že licencované produkty sa plnia do nekvalitných fliaš, ktoré sa veľmi líšia od originálu. Ak si vezmete na porovnanie dve fľaše, tak až po dôkladnom preskúmaní zistíte drobné defekty v licencovanom obale: sklo môže obsahovať jemné vzduchové bubliny a niektoré časti sú vyrobené z plastu namiesto kovu. Vo všeobecnosti, čo sa týka vzhľadu a kvality, fľaša zodpovedá originálu na 85 - 90%.

Mýtus 6. "Licencovaná parfuméria je určite zlá, pretože je to klamstvo a falšovanie."

Približne tak znejú hrdé argumenty predajcov „elitnej“ a „originálnej“ parfumérie. To je však hrubé klamstvo! Licencovaná parfuméria sa vyrába na základe licencie, má oveľa nižšie náklady a nepredstiera, že je exkluzívna, a ľudia, ktorí si takéto parfumy kupujú, dobre vedia, „ako majú voňať“. Nehrozí tu teda žiadny podvod ani riziko, okrem prípadov, keď podvodní predajcovia vydajú licenciu na originál.

Najčítanejšie správy