Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Darované Vianoce: Matka sa o svoje deti nestarala. Nepoznali ani len Vianoce. Tento rok ich čakalo prekvapenie
Zdielať na

Darované Vianoce: Matka sa o svoje deti nestarala. Nepoznali ani len Vianoce. Tento rok ich čakalo prekvapenie

SLOVENSKO / Pani Gabika už niekoľko rokov žije so svojimi dvoma malými vnukmi vo vlastnom dome. V dome, v ktorom kúri ohrievačom a v ktorom sú steny aj stropy čierne od plesní a vlhka. Napriek tomu sa snaží vytvoriť pre svojich dvoch vnúčikov najlepší domov aký dokáže. O deti podľa jej slov matka nejaví záujem, a jeden z chlapčekov oboch rodičov ani nepozná. Aj vďaka darovaným Vianociam ale tento rok pre svojich malých anjelikov mohla pripraviť také prekvapenie, na ktoré nikdy nezabudnú.

Patrik a Markus už roky vyrastajú v náručí svojej starej mamy. Žijú z toho, čo babka zarobí a také sú aj ich každoročné Vianoce. Vďaka anonymnému darcovi z Košíc si tento rok pod stromčekom našli po prvýkrát naozaj to, čo si tajne vysnívali.

"Dcéra sa o nich nestarala. Oni nevedeli, čo sú to narodeniny, meniny, Vianoce, čo je to Veľká noc. Ani jedno lízatko, ani jeden balík cukríkov, ani oblečenie pre nich nekupovala. Tak som sa rozhodla, že si ich privlastním do tých 18 rokov, teda dokým nebudú dospelí. Takže sa o nich starám, teraz to už bude druhý rok vo februári, čo mi ich súd pridelil," hovorí stará mama dvoch chlapcov Gabriela Szabová. 

Babka im nahrádza mamu a otca donedávna milovaný dedko. Keď sme pripravovali toto vianočné prekvapenie, starý otec ešte bol medzi nimi. Na radosť v očiach svojich vnúčikov sa na štedrý deň už pozrieť nemohol. Zomrel im počas príprav tohto veľkého prekvapenia. "Zlyhalo mu srdce. Menší vnuk sa stále pýta, že kde je, kam odišiel," hovorí Szabová. 

Pani Gabi, ako ju volajú známi sa o svoje vnúčatá postará pokiaľ bude vládať. Po strate manžela to bude odteraz ešte ťažšie. Chlapci sú však pre ňu všetkým a to jej dodáva veľkú silu. Aj pre takéto zázraky, v ktoré hoci je už dospelá, stále verí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy