Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Na policajnú stanicu v Žiline vtrhol muž s kanistrom benzínu v ruke, pokúsil sa upáliť piatich ľudí
Zdielať na

Na policajnú stanicu v Žiline vtrhol muž s kanistrom benzínu v ruke, pokúsil sa upáliť piatich ľudí

ŽILINA / Piati členovia žilinskej mestskej polície majú za sebou vskutku dramatickú nočnú smenu. Samozrejme, pri svojej práci sú zvyknutí aj na rôzne nebezpečné situácie, no tá, v ktorej sa ocitli v noci ich veľmi vystrašila. Pred ich sídlo prišiel muž, ktorý sa rozhodol, že ich zapáli.

Pred stanicou žilinskej mestskej polície bol cítiť ostrý zápach benzínu po nočnom vyčíňaní 41-ročného muža. "Pán už vykríkal, ako vošiel na dvor, že to tu celé podpáli, a ktorý ideme prvý, ktorého prvého zapáli," hovorí člen Mestskej polície Žilina. Podľa mestských policajtov je za týmto incidentom pomsta. Večer riešili priestupok muža, ktorý sa im za to vyhrážal. "Zabitím, podrezaním hrdla, vtedy sme to nebrali vážne, keďže pod vplyvom alkoholu," hovorí člen MsP Žilina.

No opitý Žilinčan pri slovách neostal. Tesne pred polnocou sa vrátil k sídlu mestskej polície a nie s prázdnymi rukami. "Šiel s bandaskou plnou benzínu," hovorí člen MsP Žilina. "V tom čase sa na mieste nachádzali piati príslušníci mestskej polície," informuje zástupca náčelníka MsP Žilina Martin Matejko. "Oblial kolegu aj mňa, pred dverami povylieval benzín," hovorí člen MsP Žilina. 

Vzápätí vytiahol zapaľovač, ktorým chcel horľavinu zapáliť. "No tak boli použité proti nemu donucovacie prostriedky, bol spacifikovaný," hovorí člen MsP Žilina. "Muž počas zákroku útočil na policajtov aj fyzicky, a to kopmi," tvrdí Matejko. 

Prípadom agresívneho muža sa už zaoberajú štátni policajti. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začal trestné stíhanie pre trestný čin útok na verejného činiteľa," informuje hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová. "K zraneniu príslušníkov mestskej polície ani poškodeniu majetku našťastie nedošlo," hovorí Matejko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy