Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Heger vo vianočnom príhovore: koronavírus porazíme
Zdielať na

Heger vo vianočnom príhovore: koronavírus porazíme

BRATISLAVA / Predseda vlády, Eduard Heger vo svojom vianočnom príhovore uviedol, že je presvedčený, že koronavírus porazíme. Myslí si, že sa vrátime do normálneho života. V príhovore pripomenul aj reformy a návštevu pápeža Františka. Na vianočné otázky odpovedala aj prezidentka Zuzana Čaputová.

Predseda vlády SR Eduard Heger je presvedčený, že sa podarí poraziť ochorenie COVID-19 a vrátiť sa do normálneho života. Zdôraznil to vo svojom vianočnom príhovore.

„Uvedomujem si dnes situáciu, v ktorej sa nachádzame. Prežívame obdobie, ktoré je pre každého z nás poznačené náročnými a ťažkými okolnosťami. Táto doba prináša veľa bolesti fyzickej aj duševnej, veľa obmedzení a strát. Sme pod neustálym tlakom nových variantov, nových vĺn,“ skonštatoval Heger. 

Premiér pripomenul, že v roku 2021 vláda naštartovala „kľúčové reformy“. Zdravotníctvo podľa Hegera čaká výrazná obnova a národné parky sa dostanú do 21. storočia. Pripomenul, že tento rok na Slovensko po takmer dvoch desaťročiach zavítal pápež. Návšteva pápeža Františka bola podľa Hegera jedinečná udalosť, ktorá prišla v zrejme v najťažší rok novodobej histórie Slovenska.

„Pokoj, ktorý nám v týchto dňoch tak veľmi chýbal. Ale Vianoce sú čas, v ktorom sa všetko upokojí. A po ktorom vstupujeme do nového roka. Verím, že skúsenosťami posilnení a odhodlaní urobiť zo Slovenska miesto, kde budeme radi žiť,“ dodal Heger a vyzval na vyjadrenie vďaky pracovníkov v nemocniciach a sanitkách, ktorí zachraňujú životy. „Budú to robiť aj počas Vianoc. Oni sú hrdinami dnešnej doby,“ uzavrel.

Prezidentka pociťuje Vianoce už na prvú adventnú nedeľu

Vo videu na svojej sociálnej sieti uviedla Zuzana Čaputová, že vianočné obdobie začína vnímať už prvú adventnú nedeľu. "Reálne prežívanie vianočných sviatkov sa začína podvečer, 24. decembra, keď sa vrátim z práce, pretože väčšinou zvyknem navštíviť profesie, ktoré sú na Vianoce v práci," uviedla vo videu na svojej sociálnej sieti.

Na Štedrý deň navštívila prezidentka slúžiacich zdravotníkov v Novorodeneckej klinike M. Rusnáka Nemocnice sv. Cyrila a Metoda. Záchranárov bola podporiť pred stanicou Záchrannej zdravotnej služby. Policajtov navštívila na Mestskej polícii v Bratislave a slová podpory vyjadrila aj policajtom pred budovou Okresného riaditeľstva Policajného zboru Slovenskej republiky v Bratislave.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy