Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prezidentka Čaputová: Betlehemské svetlo v súčasnosti ako symbol odhodlania a odvahy
Zdielať na

Prezidentka Čaputová: Betlehemské svetlo v súčasnosti ako symbol odhodlania a odvahy

BRATISLAVA / Prvým miestom, kam na Slovensku tento rok zavítalo betlehemské svetlo, bol prezidentský palác v Bratislave. Tam si ho prevzala prezidentka Zuzana Čaputová. Z hlavného mesta sa bude šíriť do všetkých okresných miest. Aj tentoraz však bez hromadných podujatí, ktoré jeho cestu v minulosti sprevádzali. Dôvodom sú opatrenia na zabránenie šírenia ochorenia Covid-19. Betlehemské svetlo bude umiestnené najmä pri kostoloch či na sídliskách, pred nemocnicami a domovmi sociálnych služieb. Symbolicky ho skauti odnesú aj na Lomnický štít. Slovenský skauting udržuje tradíciu Betlehemského svetla už 32 rokov.

Betlehemské svetlo v súčasnosti ako symbol odhodlania a odvahy

"Tak ako po minulé roky aj dnes som prevzala, ako na prvom mieste vlastne na Slovensku Betlehemské svetlo. Tento rok je naozaj symbolom okrem iného aj odhodlania alebo odvahy, inak je to tradične symbol pokoja a mieru a myslím, že to sú presne tie hodnoty, ktoré potrebujeme v tomto náročnom období aj my si uvedomiť a sprítomniť," hovorí prezidentka SR Zuzana Čaputová. 

"My ho roznesieme do všetkých okresných miest, kde potom si ho budú môcť samozrejme pri dodržaní všetkých tých opatrení, ktoré sú aktuálne platné ľudia prevziať. Symbolicky sa teda odnesie aj na Lomnický štít, to bude tiež také, že to bude svietiť pre celé Slovensko," dodáva Náčelník Slovenského skautingu Ján Mitrík.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy