Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kuriózna nehoda v Krupine: Pod autom sa prepadla zem
Zdielať na

Kuriózna nehoda v Krupine: Pod autom sa prepadla zem

KRUPINA / Podzemie Krupiny je prepletené chodbami, o čom sa presvedčili aj obyvatelia jedného z miestnych rodinných domov. Časť ich pozemku sa prepadla a v jame skončilo aj zaparkované auto.

"Som prišiel, že čo sa stalo vlastne a auto už bolo prepadnuté do toho otvoru, čo boli staré krupinské chodby. Ale mohlo to aj tragédiou skončiť," hovorí majiteľ prepadnutého auta Martin Králik. Mesto Krupina je známe tým, že je podpivničené. Prečo sa prepadla časť cesty, si miestni obyvatelia vysvetľujú po svojom.

Za všetkým má byť jeden zo susedov

"Si robí, čo chce a máme pocit, že už nám podkopal celú ulicu. Prepadlo sa to a až teraz sa zisťuje, že si kope chodby popod naše obydlia,“ tvrdí majiteľka domu, pred ktorým sa prepadol dvor, pani Zuzana. "Vo vnútri bolo vidieť, že celé toto prepadnutie bolo výsledkom činnosti človeka,“ hovorí primátor Krupiny Radoslav Vazan. 

Podľa susedov muž tvrdí, že si značenie na ceste robí preto, aby vedel kadiaľ má kopať kanalizáciu. Na mieste zasahovalo niekoľko hasičov z Krupiny.
"Po príchode na miesto udalosti príslušníci zabezpečili vozidlo proti ďalšiemu pohybu a vozidlo vytiahli,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Matúš Kondela. 

Krajský pamiatkový úrad Banská Bystrica vylúčil, že by s touto udalosťou mal niečo spoločné. "KPÚ má vedomosť o situácii v pamiatkovej zóne v meste Krupina. V súčasnosti je na mieste prítomný náš archeológ, ktorý zisťuje skutkový stav. Práce, kde vznikol súčasný stav, Krajský pamiatkový úrad BB nepovolil,“ hovorí riaditeľka KPÚ BB Mária Flórová. 

Na miesto, kde sa auto prepadlo, bola privolaná aj polícia. "Vzniknutú situácia momentálne preverujeme a vyhodnocujeme, poskytovať akékoľvek podrobnejšie informácie by bolo v tejto chvíli predčasné,“ informuje hovorkyňa KR PZ BB  Petra Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy